In zilele noastre, imaginea de marca a companiei prin design grafic nu se limiteaza la o simpla realizare grafica exceptionala, efemera, chiar si o opera de arta care maine nu mai este, dimpotriva, designul de astazi trebuie sa mearga la estetica de dincolo, incorporand notiunea de functionare.

Design si imagine

Care este misiunea principala a unui site? Faci o companie vizibila, permiti clientilor noi sa te descopere. Dintr-o data, site-ul este in principal un prim contact intre un potential client nou si o companie. Prin urmare, el este insarcinat cu livrarea primei impresii. Se confrunta clientul cu o afacere serioasa, in care poate avea incredere sau cu o afacere care economiseste in mod clar bani? Astfel, poti vedea repede ca designul este, prin urmare, esential pentru imaginea unei companii.

Importanta designului grafic pentru afacerea ta

Designul grafic este reprezentarea vizuala a unui concept. Designul iti prezinta imaginea publica si dicteaza perceptiile pe care le poate avea o persoana despre produsele si serviciile tale si, prin urmare, despre marca ta. Nu se spune colocvial ca prima imagine este adesea cea potrivita? Acest adagiu este valabil in special atunci cand vine vorba despre modul in care te simti cu privire la o marca. Este mai mult decat probabil ca primul lucru care va atrage interesul potentialilor tai. clienti sa fie un site sau o reclama, un pliant, o brosura, un punct de vanzare sau un ambalaj pentru produsul tau. Toate aceste produse destinate clientilor tai se bazeaza pe un aspect impactant, atata timp cat este eficient si atractiv: este vorba de design grafic.

Design grafic: strategie de marketing

Un design grafic bun este cheia lansarii si stabilirii unui brand sau produs pe care potentialii si clientii tai il vor recunoaste la prima vedere, amintindu-si astfel cu usurinta despre el. Prin urmare, pare evident ca, folosind designul grafic ca parte a unei strategii globale de marketing, vei maximiza rentabilitatea investitiei din bugetul tau de publicitate si te vei distinge astfel de concurentii tai. Pozitionandu-te cu o imagine distincta si un mesaj puternic, aceasta este cheia succesului in a te distinge de fluxul competitiv. Asa cum ai vazut anterior, designul grafic serveste, prin urmare, ca mijloc de exprimare a unui sentiment sau de transmitere a informatiilor. Dar el mai serveste si la altceva, la care majoritatea nu se gandesc in mod constient: transmite o notiune de credibilitate, dincolo de procesarea grafica.

Design grafic: exprimarea stilului

In afara de aspectul „credibilitatii”, designul grafic poate exprima stilul si atitudinea ta de afaceri. Este afacerea ta moderna sic sau vizeaza piata pentru copii? Clientii isi pot face o idee despre imprejurimile tale dincolo de produsele tale in sine, chiar daca numai prin crearea logo-ului pentru a reflecta imaginea ta. Odata ce ai stabilit „aspectul” si mesajul tau, poti incepe sa abordezi marca.