Îți planifici mesele în avans? Nu atât de mult? E cazul să iei în calcul acest aspect, mai ales când citești toate beneficiile care vin odată cu acesta. Încă ai dubii? Descoperă 7 motive bune pentru a opta pentru un plan săptămânal de masă, fie că alegi să gătești acasă sau să comanzi meniul zilei București.

De ce să-ți planifici mesele în avans?

1. Câștigi seninătate

Primul avantaj al planificării meselor în avans: nu mai auzi faimoasa frază „Nu știu ce să mănânc…”!

Spune la revedere atacurilor de panică de ultim moment când ești înfometat, ai epuizat timpul și încă nu ai idee ce să mănânci! Acum mintea ta este liberă, nu trebuie decât să arunci o privire la programul tău.

2. Economisești timp

Pe lângă faptul că vei câștiga claritate, organizarea meselor în avans îți permite să economisești timp.

Și da, în primul rând îți va permite să faci cumpărături mai rar și mai eficient, deoarece vei putea stabili cu precizie lista și cantitățile exacte de alimente de  care vei avea nevoie pentru întreaga săptămână.

În al doilea rând, te va ajuta să eviți pierderea timpului în minute lungi de rătăcire : „Ce se întâmplă dacă aș face o omletă?” Nu, nu am ouă… Și dacă aș face piure atunci? Oh, nu, prea mult pentru a-l face … Ei bine, o supă? Oh, nu, nu am carne de pui”.

3. Planifică să mănânci mai sănătos

Gândește-te 20 de minute la modul „Mănâncăm ceeeee?  Nu este deloc productiv, mai mult decât atât, este cel mai bun mod de a sfârși prin a cădea în alternativele nu foarte sănătoase (pizza, paste, feluri de mâncare industriale) care au totuși avantajul de a fi gata în câteva minute. Și poate nu ai cum să iei zilnic meniul zilei București.

4. Mănânci mai divers

Avantajul unui plan săptămânal de masă  este, de asemenea, să mănânci mai diversificat.

Într-adevăr, sub presiune și foamete, deseori ai tendința să îți lipsească inspirația și să optezi pentru aceleași rețete. Gândirea și planificarea din timp facilitează cu siguranță alegerea a ceea ce mănânci: oferindu-ți timp să cercetezi pentru a găsi noi idei gourmet și să ieși din „zona de confort” încercând noi feluri de mâncare – mai sănătoase!

5. Consumi de sezon

Planificarea meselor în avans îți permite, de asemenea, să încorporezi mai des fructe și legume de sezon în meniurile tale. Pentru aceasta, este suficient să identifici care sunt fructele și legumele din sezonul curent și să găsești idei de feluri de mâncare pe baza lor.

6. Planifici să cheltuiești mai bine

Da, da, gestionarea meniului săptămânal datorită unui program îți optimizează achizițiile și portofelul!

Deci, atunci când mergi la cumpărături, poți fi sigur că vei cumpăra doar ceea ce ai nevoie. Gata cu achizițiile inutile!

7. Planifică mai puține deșeuri

Urmarea unui plan săptămânal de masă  înseamnă, de asemenea, limitarea risipei de alimente prin utilizarea maximă a alimentelor pe care le ai în dulapuri.

În plus, vei putea seta și meniul pentru a reutiliza ingredientele deja planificate pentru alte mese.