7 motive bune pentru a-ți planifica mesele în avans

de | mart. 15, 2021 | Afaceri

Îți planifici mesele în avans? Nu atât de mult? E cazul să iei în calcul acest aspect, mai ales când citești toate beneficiile care vin odată cu acesta. Încă ai dubii? Descoperă 7 motive bune pentru a opta pentru un plan săptămânal de masă, fie că alegi să gătești acasă sau să comanzi meniul zilei București.

De ce să-ți planifici mesele în avans?

1. Câștigi seninătate

Primul avantaj al planificării meselor în avans: nu mai auzi faimoasa frază „Nu știu ce să mănânc…”!

Spune la revedere atacurilor de panică de ultim moment când ești înfometat, ai epuizat timpul și încă nu ai idee ce să mănânci! Acum mintea ta este liberă, nu trebuie decât să arunci o privire la programul tău.

2. Economisești timp

Pe lângă faptul că vei câștiga claritate, organizarea meselor în avans îți permite să economisești timp.

Și da, în primul rând îți va permite să faci cumpărături mai rar și mai eficient, deoarece vei putea stabili cu precizie lista și cantitățile exacte de alimente de  care vei avea nevoie pentru întreaga săptămână.

În al doilea rând, te va ajuta să eviți pierderea timpului în minute lungi de rătăcire : „Ce se întâmplă dacă aș face o omletă?” Nu, nu am ouă… Și dacă aș face piure atunci? Oh, nu, prea mult pentru a-l face … Ei bine, o supă? Oh, nu, nu am carne de pui”.

3. Planifică să mănânci mai sănătos

Gândește-te 20 de minute la modul „Mănâncăm ceeeee?  Nu este deloc productiv, mai mult decât atât, este cel mai bun mod de a sfârși prin a cădea în alternativele nu foarte sănătoase (pizza, paste, feluri de mâncare industriale) care au totuși avantajul de a fi gata în câteva minute. Și poate nu ai cum să iei zilnic meniul zilei București.

4. Mănânci mai divers

Avantajul unui plan săptămânal de masă  este, de asemenea, să mănânci mai diversificat.

Într-adevăr, sub presiune și foamete, deseori ai tendința să îți lipsească inspirația și să optezi pentru aceleași rețete. Gândirea și planificarea din timp facilitează cu siguranță alegerea a ceea ce mănânci: oferindu-ți timp să cercetezi pentru a găsi noi idei gourmet și să ieși din „zona de confort” încercând noi feluri de mâncare – mai sănătoase!

5. Consumi de sezon

Planificarea meselor în avans îți permite, de asemenea, să încorporezi mai des fructe și legume de sezon în meniurile tale. Pentru aceasta, este suficient să identifici care sunt fructele și legumele din sezonul curent și să găsești idei de feluri de mâncare pe baza lor.

6. Planifici să cheltuiești mai bine

Da, da, gestionarea meniului săptămânal datorită unui program îți optimizează achizițiile și portofelul!

Deci, atunci când mergi la cumpărături, poți fi sigur că vei cumpăra doar ceea ce ai nevoie. Gata cu achizițiile inutile!

7. Planifică mai puține deșeuri

Urmarea unui plan săptămânal de masă  înseamnă, de asemenea, limitarea risipei de alimente prin utilizarea maximă a alimentelor pe care le ai în dulapuri.

În plus, vei putea seta și meniul pentru a reutiliza ingredientele deja planificate pentru alte mese.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]