Mâncarea de la nunta ta este fără îndoială unul dintre cele mai importante elemente ale întregului eveniment. Indiferent de stilul pe care îl alegeți, fie că este vorba de o cină formală sau de o recepție în stil cocktail, meniul ar trebui să vă reflecte pe voi doi ca un cuplu.

Există multe detalii pe care oaspeții le vor aminti despre ziua nunții tale: muzică grozavă, cuplul fericit radiant și, desigur, mâncarea. Da, asta înseamnă că meniul ar trebui să fie în partea de sus a listei de priorități. Specialiștii au câteva recomandări pentru dumneavoastră iar una din acestea este să optați pentru un meniu nuntă în București de la Jadore Ballroom la un restaurant de ultimă generație.

Gândește-te la lista de invitați

Sigur, sărbătoarea ta ar trebui să includă mâncărurile pe care ți le place și logodnicul tău, dar amintește-ți că ești și gazdă. Și, sunt șanse, aceasta ar putea fi cea mai mare petrecere pe care o veți face vreodată. Dacă doriți să satisfaceți cât mai mulți oaspeți, gândiți-vă la servirea unor opțiuni populare, cum ar fi fileul de vită sau o opțiune de surf și gazon.

Imaginați-vă cronologia visului

Este important să vă gândiți la fluxul nunții dvs. și la cât timp doriți ca oaspeții să stea și să ia masa. Cea mai comună (și cea mai rapidă) opțiune este de a servi două feluri de mâncare așezate, care ar putea consta în ceva precum o supă de ciuperci sălbatice și felul principal. Dacă nu sunteți sigur de sincronizare, aceasta este o regulă de ajutor: o masă cu două feluri de mâncare, cu un discurs de bun venit și scurt, va dura în general aproximativ 1,5 ore.

Luați în considerare ora cocktailului

Credeți sau nu, acest lucru vă poate afecta întregul eveniment. Ora cocktailului este un precursor al cinei (tartine mici) sau ca o masă consistentă în sine (gândiți-vă la aperitive, stație de sushi, bar pentru paste și o stație de sculptură). O oră de cocktail lungă și grea poate însemna mai puține cursuri.

Fii realist cu privire la bugetul tău

Acum este momentul să cântărești ceea ce este cu adevărat important pentru tine și logodnicul tău. Dacă masa obligatorie este o necesitate, atunci poate că ați prefera să aveți o nuntă mică și o cină de tip over-the-top? Sau, dacă preferați să invitați mai mulți oameni, decât poate vă veți reduce în timpul orei de cocktail sau veți sări peste cursul de paste sau supă.

Acordați atenție sezonului și setărilor

S-ar putea să iubești dovleceii, dar ar putea fi nerealist pentru perioada din an în care ai ales să te căsătorești. Profitați de aromele proaspete, abundente, de sezon (și locale).