Hidroizolație pentru terasă și fundație

de | feb. 25, 2021 | Home & Deco, Amenajari exterioare

Terasa este un element arhitectural al casei, care servește ca un fel de pod între spațiul deschis și spațiul de locuit. Prezența unei terase are multe avantaje. În plus, terasa poate fi un decor al casei și se potrivește armonios în curtea din spate, iar pe terasa în sine poți primi oaspeți, puteți aranja întâlniri de familie, poți citi cărți, poți lua micul dejun, prânzul, cina și toate acestea în aer curat, cu condiția ca aceasta să prezinte hidroizolație.

Dar nu uita că o terasă deschisă, cum ar fi un balcon, veranda este supusă influenței razelor solare, a ploii, grindinei, zăpezii și schimbării de temperatură. Toți acești factori pot reduce semnificativ durata de viață a terasei, devenind astfel o problemă pentru proprietar. Plăcile de acoperire și scurgerile sunt cele mai frecvente probleme. Prin urmare, chiar și în etapa de proiectare, ar trebui să se asigure o hidroizolație de înaltă calitate și fiabilă.

Alegerea hidroizolației pentru terasă

Materialul de hidroizolație selectat corect și tehnologia de aplicare pot crește semnificativ durata de viață a terasei. În ciuda gamei largi de acoperiri hidroizolante, toate pot fi împărțite în trei tipuri principale:

  • Materiale rulante (material pentru acoperiș, euroruberoid, membrane din PVC)
  • Amestecuri hidroizolante pe bază de ciment și polimer ciment
  • Hidroizolant lichid pe bază de apă și pe bază de poliuretan.

Experiența arată că cea mai bună soluție pentru hidroizolația teraselor, balcoanelor, verandelor este cea lichidă. Și anume, hidroizolație fără sudură, mastic poliuretanic, membrană poliuretanică, cauciuc lichid colorat. Acesta este un fel de hidroizolație unică și versatilă, care are avantaje incontestabile față de alte tipuri de hidroizolații.

Avantajele utilizării cauciucului lichid pe terase

Fără îmbinare   – După aplicare, pe suprafețe se formează un strat de cauciuc continuu, fără îmbinare, impermeabil, deoarece hidroizolația fiabilă trebuie să fie fără îmbinare.

Elasticitate – Hidroizolația își păstrează elasticitatea într-un interval larg de temperaturi, de la -40 de grade C la +80 de grade C. O astfel de caracteristică precum elasticitatea, este foarte importantă atunci când se utilizează hidroizolații pe terase, acoperișuri, balcoane, verande. Toate aceste structuri sunt supuse modificărilor de temperatură (și tranziției cu 0 grade C), și prin urmare, hidroizolația trebuie, dacă este necesar, să se întindă și să revină la poziția inițială, rămânând solidă și impermeabilă. De exemplu, hidroizolația cu ciment și polimer-ciment poate fi puternică și dură, dar în același timp este fragilă și nu elastică.

Versatilitate – Cauciuc lichid se aplică pe șapă, beton, lemn, OSB, ceramică, metal, material de acoperiș. În același timp, prezența pe suprafață a unor părți proeminente geometrice complexe de comunicații, nu este o problemă. Hidroizolația poate fi aplicată ușor și simplu pe aproape orice suprafață. Masticul poliuretanic pe terase poate fi utilizat nu numai pentru stratul de acoperire (sub plăci, sub podele etc.), ci poate fi și un strat de acoperire independent. În acest caz, hidroizolația este suplimentată cu lac poliuretanic, nisip de cuarț, creând astfel diferite acoperiri decorative pe terase.

Hidroizolația fundației

Complexul de lucrări de hidroizolație include hidroizolarea plăcii de bază și a pereților fundației, și numai într-un astfel de tandem este posibil să se obțină o protecție fiabilă și durabilă a fundației. Când vine vorba de hidroizolația corectă a fundației, aceasta este o hidroizolație fiabilă, durabilă, solidă, continuă, realizată din partea presiunii hidrostatice a apei, solului (adică din exterior). Și toate aceste cerințe sunt îndeplinite de cauciucul lichid.

Afla mai multe informatii despre hidroizolatie accesand link-ul urmator!

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]