Terasa este un element arhitectural al casei, care servește ca un fel de pod între spațiul deschis și spațiul de locuit. Prezența unei terase are multe avantaje. În plus, terasa poate fi un decor al casei și se potrivește armonios în curtea din spate, iar pe terasa în sine poți primi oaspeți, puteți aranja întâlniri de familie, poți citi cărți, poți lua micul dejun, prânzul, cina și toate acestea în aer curat, cu condiția ca aceasta să prezinte hidroizolație.
Dar nu uita că o terasă deschisă, cum ar fi un balcon, veranda este supusă influenței razelor solare, a ploii, grindinei, zăpezii și schimbării de temperatură. Toți acești factori pot reduce semnificativ durata de viață a terasei, devenind astfel o problemă pentru proprietar. Plăcile de acoperire și scurgerile sunt cele mai frecvente probleme. Prin urmare, chiar și în etapa de proiectare, ar trebui să se asigure o hidroizolație de înaltă calitate și fiabilă.
Alegerea hidroizolației pentru terasă
Materialul de hidroizolație selectat corect și tehnologia de aplicare pot crește semnificativ durata de viață a terasei. În ciuda gamei largi de acoperiri hidroizolante, toate pot fi împărțite în trei tipuri principale:
- Materiale rulante (material pentru acoperiș, euroruberoid, membrane din PVC)
- Amestecuri hidroizolante pe bază de ciment și polimer ciment
- Hidroizolant lichid pe bază de apă și pe bază de poliuretan.
Experiența arată că cea mai bună soluție pentru hidroizolația teraselor, balcoanelor, verandelor este cea lichidă. Și anume, hidroizolație fără sudură, mastic poliuretanic, membrană poliuretanică, cauciuc lichid colorat. Acesta este un fel de hidroizolație unică și versatilă, care are avantaje incontestabile față de alte tipuri de hidroizolații.
Avantajele utilizării cauciucului lichid pe terase
Fără îmbinare – După aplicare, pe suprafețe se formează un strat de cauciuc continuu, fără îmbinare, impermeabil, deoarece hidroizolația fiabilă trebuie să fie fără îmbinare.
Elasticitate – Hidroizolația își păstrează elasticitatea într-un interval larg de temperaturi, de la -40 de grade C la +80 de grade C. O astfel de caracteristică precum elasticitatea, este foarte importantă atunci când se utilizează hidroizolații pe terase, acoperișuri, balcoane, verande. Toate aceste structuri sunt supuse modificărilor de temperatură (și tranziției cu 0 grade C), și prin urmare, hidroizolația trebuie, dacă este necesar, să se întindă și să revină la poziția inițială, rămânând solidă și impermeabilă. De exemplu, hidroizolația cu ciment și polimer-ciment poate fi puternică și dură, dar în același timp este fragilă și nu elastică.
Versatilitate – Cauciuc lichid se aplică pe șapă, beton, lemn, OSB, ceramică, metal, material de acoperiș. În același timp, prezența pe suprafață a unor părți proeminente geometrice complexe de comunicații, nu este o problemă. Hidroizolația poate fi aplicată ușor și simplu pe aproape orice suprafață. Masticul poliuretanic pe terase poate fi utilizat nu numai pentru stratul de acoperire (sub plăci, sub podele etc.), ci poate fi și un strat de acoperire independent. În acest caz, hidroizolația este suplimentată cu lac poliuretanic, nisip de cuarț, creând astfel diferite acoperiri decorative pe terase.
Hidroizolația fundației
Complexul de lucrări de hidroizolație include hidroizolarea plăcii de bază și a pereților fundației, și numai într-un astfel de tandem este posibil să se obțină o protecție fiabilă și durabilă a fundației. Când vine vorba de hidroizolația corectă a fundației, aceasta este o hidroizolație fiabilă, durabilă, solidă, continuă, realizată din partea presiunii hidrostatice a apei, solului (adică din exterior). Și toate aceste cerințe sunt îndeplinite de cauciucul lichid.
Afla mai multe informatii despre hidroizolatie accesand link-ul urmator!
Comentarii Recente