Top 8 tendințe de proiectare a tipografiei de căutat în 2021

de | apr. 2, 2021 | Servicii Web, Internet, Internet Marketing

Tendințele de design grafic rareori stau prea mult timp, astfel încât este dificil să se prevadă exact ce va fi mare în tipografie în 2021.

Stilurile populare de fonturi nu apar de obicei de nicăieri, așa că, având în vedere acest lucru, putem specula care dintre preferatele de nișă vor lua locul central anul acesta.

Aici puteți găsi cele mai importante 8 tendințe de design tipografic de care trebuie să aveți grijă în 2021:

Fonturi scrise de mână

Deși nu este neobișnuit în 2020, ne așteptăm ca fonturile scrise de mână să fie populare anul acesta. Simțirea liberă și umană a unui font scris de mână poate face ca afacerea dvs. mică să pară mai puțin corporativă și mai accesibilă.

Este mai probabil ca un client să vă vadă ca persoană, mai degrabă decât ca o afacere, ceea ce poate fi benefic dacă încercați să creați o atmosferă primitoare și tradițională.

Deși nu este de obicei adecvat pentru organizații de mari dimensiuni, astfel de fonturi sunt ideale pentru companiile mai mici care doresc să construiască mai mult o relație cu clientela lor.

Fonturi Vintage 

În mod similar cu fonturile scrise de mână, tendința de design tipografic vintage crește în popularitate datorită conexiunii emoționale pe care o poate avea cineva când o vede. Le place tipografia clasică, deoarece este familiară și este ceva despre care se pot simți nostalgici.

Acest font este perfect pentru întreprinderile mici care încearcă să acceseze trecutul sau copilăria unei persoane. A avea o astfel de conexiune cu cineva este o modalitate excelentă de a-i încuraja să devină client.

Decupaje și suprapuneri

Tot mai multe modele de site-uri web și materiale de marketing tipărite profită de profunzimea oferită de fonturile decupate. Este o oportunitate de a adăuga straturi la un design care face practic ceva mai interesant de privit.

Sunt o modalitate excelentă de a încorpora imagini sau modele interesante pentru a vă suprapune textul. În plus, conferă designului un efect tridimensional fără a fi nevoie să facă nimic prea elegant.

Fonturi variabile

Fonturile standard pot fi puțin restrictive atunci când proiectați pagini web sau vă rafinați marca online. O tendință pe care ne așteptăm să o înflorească în 2021 este utilizarea fonturilor variabile. Aceste fonturi folosesc setări dinamice atunci când vine vorba de lățime, greutate și alte atribute pe care, de obicei, nu le puteți modifica prea mult.

Fonturile variabile sunt practic o mulțime de fonturi într-unul și pot fi ușor editate și schimbate pentru a fi mai subțiri, mai groase, mai îndrăznețe și așa mai departe, în funcție de ce aveți nevoie de ele. Sunt receptivi, astfel încât să fie potriviți pentru orice dispozitiv pe care ar putea să-l folosească cineva și, având în vedere importanța creșterii experienței utilizatorului, probabil că vom vedea mult mai mulți dintre ei în 2021.

Extremele se atrag

Indiferent dacă este mare și mic sau alb-negru, elementele contrastante pot avea un mare succes când vine vorba de tipografie. Textul mare și puternic atrage atenția cuiva și apoi fontul mai mic oferă informațiile de care au nevoie.

Nu este o idee revoluționară. Gândiți-vă la un semn „VÂNZARE” imens care are detalii despre ofertă sub acesta, dar și în tipografie crește în popularitate. Este un mod creativ de a pune accentul pe ceva important și de a atrage cu adevărat privirea.

Repetiţie

Puteți da vina pe Kanye West pentru această tendință emergentă de proiectare a tipografiei. Repetarea aceluiași cuvânt sau expresie este un mod simplu, dar eficient de a vă asigura că mesajul dvs. iese în evidență.

Kanye a făcut-o cel mai faimos cu albumul său The Life of Pablo, dar are o popularitate în creștere și pentru întreprinderile mici și artiști.

Nu există confuzie când vine vorba de tipografii de acest gen. Lăsați textul să muncească din greu și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la imagini. Este o declarație vizuală puternică, chiar dacă sunt aceleași cuvinte din nou și din nou.

Cel mai probabil veți vedea tipografii de acest gen pentru întreprinderile mici, artistice, care își propun să-și intrige clienții.

Font Mashups

Acesta este unul dificil pentru a fi corect, dar când este făcut corect, este creativ și atrăgător. Jucați-vă cu diferite fonturi și vedeți care dintre ele merg împreună. Există o linie fină între artă și haos, așa că rețineți acest lucru, deoarece nu doriți ca mesajul dvs. să fie greu de citit sau înțeles.

Mai jos este un exemplu extrem, dar vă oferă o idee generală despre ce să căutați. Diferitele stiluri și fonturi se combină bine pentru a crea un design captivant care vă atrage. Jucați-vă cu fonturile care vă plac și vedeți ce funcționează.

De asemenea, rețineți conținutul designului dvs., deoarece combinația de cuvinte și fonturi trebuie să fie relevantă și adecvată.

Fonturi colorate

Dacă sunteți o afacere mică, vibrantă, energică și pasionată, atunci un font colorat vă poate arăta identitatea potențialilor clienți. În 2021, ne așteptăm ca mărcile să se îndepărteze de fonturile negre tradiționale și să îmbrățișeze toate culorile curcubeului.

Alegeți culori care să vă ajute să ieșiți în evidență, dar și să vă reflectați cel mai bine ca afacere. Evitați orice este prea tare sau distrage atenția, deoarece tot ce veți face este mai degrabă să iritați decât să atrageți.

Alăturați-vă conversației de mai jos dacă aveți alte tendințe de proiectare a tipografiei pe care le preziceți că vor avea succes în 2020. Pentru ajutor cu oricare dintre nevoile dvs. de design, continuați descoperirea și luați legătura cu designeri și creativi calificați.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]