O matrita texturata pentru turnarea verticala a placilor de perete din beton. Matrita are un perete vertical de forma mobila montat pe un carucior de sustinere care trece de-a lungul unei cai si un perete de forma verticala stationar ancorat rigid de o fundatie de beton. Fiecare perete de forma are o captuseala de matrita texturata care permite imprimarea diferitelor modele pe suprafata placilor de beton. Transportul formularului mobil permite conectarea detasabila a formularului mobil la formularul stationar.
Placile prefabricate de perete din beton sunt utilizate in industria constructiilor de cladiri de multi ani. De obicei, placile de beton sunt turnate folosind tehnici de linie de productie la o fabrica indepartata si apoi transportate la diferitele santiere in care placile sunt instalate ca podele si pereti. In general, placile de beton sunt turnate orizontal folosind solul pentru a sustine o parte a formei. Pana acum, turnarea orizontala a fost preferata deoarece solul suporta cu usurinta greutatea mare a betonului si nu este necesara o structura extinsa de sustinere a matritei.
Avantajele peretilor mulati
Unul dintre numeroasele avantaje ale constructiei cu pereti mulati din beton este capacitatea de a plasa o textura pe suprafata peretelui in timpul turnarii acestuia. Textura poate fi fie un model stilizat, fie un finisaj natural. In trecut, textura a fost impresionata intr-o parte a peretelui prin plasarea in partea de jos a formei a unei captuseli de matrita avand textura dorita. Pe masura ce betonul s-a intarit, textura captuselii matritei a fost impresionata pe partea inferioara a placii.
Daca s-a dorit o textura pe partea superioara a placii, pe langa o textura pe partea inferioara, s-au folosit in mod obisnuit patru metode. Prima metoda a imprimat textura in betonul umed cu un cadru osos deschis, asemanator gratarului. Cadrul osos avea nervuri proeminente care fortau impresia in suprafata betonului umed. Stantarea cu o matrita neperforata pe partea superioara a placii este nereusita, deoarece pungile de aer sunt prinse intre suprafata betonului umed si suprafata matritei. In a doua metoda, suprafata superioara este finisata lin si apoi dupa uscare, gravata cu acid. Extinderea si adancimea texturii se realizeaza prin mascarea suprafetei si controlul cantitatii de contact acid. O alta tehnica implica sablarea texturii in placa dupa uscare.
Constructia matritei si metoda de turnare verticala permit turnarea placilor de perete din beton, astfel incat ambele suprafete ale placii de beton umed sa poata fi impresionate cu textura dorita. Nu este necesara sablare, gravare acida sau finisare suplimentara. Texturile sunt turnate simultan in panouri. In plus, sunt posibile numeroase modele diferite de textura si fiecare model este usor incorporat in matrita. Matrita poate arunca placi cu textura identica pe ambele suprafete sau cu o textura diferita pe fiecare parte.
Comentarii Recente