5 tipuri de strategii pentru a îmbunătăți relația cu clienții tăi în online!

de | feb. 21, 2021 | Servicii Web, Internet, Internet Marketing

Cum pot brand-urile eCommerce să îmbunătățească experiența clientului? Aceasta este o întrebare pe care toți antreprenorii ar trebui să o aibă în cap.

Iată aici principalele constatări ale specialiștilor și strategiile de luat în considerare în rezolvarea acestei provocări.

Experiența clientului este esențială pentru brandurile care vor să aibă o creștere exponențială în 2020. O strategie centrată pe consumator este bazată pe o serie de tactici care au scopul de a profita din plin de diferitele trenduri în care clienții se regăsesc și de canalele pe care sunt prezenți aceștia.

DotDigital a studiat 100 de branduri din toată lumea și ce fac acestea pentru a îmbunătăți experiența lor cu clienții. Iată ce au descoperit!

 1. S-a observat că multe branduri au adăugat pe site-ul lor opțiunea unui chat live. Această funcție dă dovadă de disponibilitate și atrage atenția utilizatorilor, fiind o bună metodă de a interacționa cu userii mult mai autentic.
 2. În plus, multe branduri au tendința de a colabora cu furnizorii de plăți. Din ce în ce mai multe site-uri permit plata online. De aceea 87% din branduri au parteneriate cu Klarna, PayPal, și AfterPay. Furnizarea mai multor modalități de plată poate ajuta brandul să obțină mai mulți clienți, oferindu-le acestora posibilitatea de a alege cea mai convenabilă metodă de plată.
 3. De asemenea, se pare că 80% din branduri nu păreau să ofere canale de comunicare alternative în afară de email și telefon. Doar 18% din branduri adoptă comunicarea omnichannel.

Brandurile ecommerce au făcut mari progrese în 2019 dar comunicarea omnichannel nu pare a fi una dintre acestea.

Potrivit studiului, doar 18% dintre branduri au adoptat strategii de marketing omnichannel. În ziua de astăzi este important să păstrezi legătura cu clienții dincolo de un singur canal.

O abordare omnichannel solicită strategia potrivită pentru a nu fi repetitiv prin mesaje. Pe fiecare canal ar trebui să comunici specific.

Spre exemplu, nu toți consumatorii preferă comunicarea prin mail. Aplicațiile de mesagerie și chat-urile live sunt din ce în ce mai folosite dar este important de asemena ca brand să lucrezi pe personalizare și retargeting în așa fel încât clienții tăi să comunice cu brandul prin canalul lor de comunicare favorit și în modul în care sunt ei obișnuiți.

Într-un fel vei vorbi pe Facebook și într-un fel pe Linkedin, spre exemplu.

Brandurile care se adresează tinerilor par să aibă mai multă experiență în acest domeniu. Deoarece limbajul lor este adaptat mereu la noutate.

 1. De asemenea, studiul arată că unele branduri încă dau greș în răsplătirea loialității clientului. Potrivit studiului, 80% din branduri n-au adoptat un program de fidelizare.
 2. Un alt lucru ce este extrem de important îl reprezintă autenticitatea. Pentru a consolida încrederea este nevoie de o abordare mai autentică. Clienții nu se simt legați emoțional de un brand și șansele ca aceștia să mai cumpere sunt slabe. Nu este suficient să atragi clienți care cumpără doar o dată, dacă vrei să ai o creștere economică pe termen lung.

Un scurt rezumat:

Chat-urile live pot consolida experiența clientului

Adăugarea unor metode alternative de plată pot oferi unui client un avantaj și îl poate face să cumpere.

Mai multe branduri ar trebui să adopte programe de fidelizare a clienților

Comunicarea omnichannel te poate ajuta să ajungi la clienții tăi prin canalul lor preferat de comunicare.

Autenticitatea este și ea un element principal ce trebuie să se regăsească în strategia ta.

Aplică aceste 5 strategii și creșterile nu vor întârzia să apară. O experiență mai bună pentru clienți înseamnă mai mulți bani pentru afacerea ta!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.907)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.667)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.022)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.145)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]