Traim intr-o lume in care tehnologia avanseaza vertiginos, ceea ce ne da posibilitatea de a ne dota intreprinderile cu diverse aplicatii si terminale care ne pot aduce costuri mult mai reduse dar un nivel de eficienta mult mai ridicat. In general, marile domenii industriale sunt sunt in toatalitate dependente de printere avand in vedere ca aceastea trebuie sa realizeze etichetarea diverselor produse aferente domeniului respectiv.

Codurile de bare am putea spune ca au venit ca o adevarata revolutie pentru domeniile industriale, acestea permitand transmiterea de informatii in mod automat. Metoda traditionala, mia exact introducerea anumitor date manual poate fi un proces extrem de pagubos daca stam sa ne gandim ca adesea putem introduce date eronate care ulterior ne vor aduce costuri suplimentare poentru a le rectifica avand in vedere risipa de timp si implicit de materiale. Imprimarea cu ajutorul unor printere specializate reprezinta astazi o solutie practica si eficienta simultan cu care ne putem dota intreprinderea pentru rezultate imediate.

Desigur ca exista numeroase imprimante care pot printa etichete, insa avem nevoie de eficienta de lucru dar si costuri reduse simultan pentru a putea vedea rezultate. In acest sens, imprimanta termica este cea mai buna alegere pe care o putem face la ora actuala. Desi poate diferentele poate nu va par majore intr-o prima faza, insa comparand gradul de eficienta dintre un priter clasic si unul termic, vom observa ca defapt diferenta este una majora intre cele doua. Un avantaj suprem al acestora este pe de-o parte costul redus de intretinere dar si fiabilitatea pe de alta parte. Aceste terminale sunt extrem de rezistente chiar si in cele mai nefavorabile medii, reusind sa faca fata cu brio umiditatii ridicate si prafului.

Un model de imprimanta termica foarte apreciat pe care il putem gasi la eMag.ro este Imprimanta de etichete Zebra GC420D, DT+TT, 203dpi, dispenser/peeler, este un dispozitiv extrem util in medii precum Sanatate Publica, Logistica si Transporturi sau in medii industriale precum Distributie si Retail.

Metoda de imprimare pe care o utilizeaza acest dispozitiv este atat direct termica cat si prin transfer termic, asigurand o etichetare corespunzatoare pana la cele mai mici detalii.

Alte specificatii tehnice aferente acestei imprimante sunt:

Latimea de imprimare:104 mm / 4.09
Tipuri media:Roll-fed sau fan-fed, stantate sau continuue, etichete cu sau fara linie neagra, tag-uri
Viteza de imprimare: 102 mm / 4
Rezolutie imprimare: 203 dpi / 8 dots pe mm
Memorie: 8MB flash, 8MB SDRAM
Conectivitate: USB, RS232, Parallel
Coduri de bare suportate de imprimanta: Linear barcodes: Codabar, Code 11 (ZPL), Code 39, Code 93, Code 128, EAN-8, EAN- 13, EAN-14 (ZPL), German Post Code (EPL), GS1 Databar (formerly RSS), GS1 DataBar (RSS-14), Industrial 2-of-5 (ZPL), Two-dimensional: Aztec Code, Codablock (ZPL), Code 4
Alimentare: 110-240 VAC, 50-60 Hz
Alte caracteristici: Temperatura de operare : 5°C/40°F – 41°C/105°F Temperatura de stocare : -40 °C/-40°F – 60°C/140 °F. Umiditate de operare : 10% – 90% fara condensare. Umiditate de depozitare : 5% – 95% fara condensare

Acest dispozitiv beneficiaza dupa cum se poate observa de o serie specificatii tehnice excelente pentru mediile industriale deja specificate, fiind simultan si foarte usor de folosit de catre muncitori. In plus aceasta beneficiaza de o viteza de printare mult mai mare in comparatie cu un printer clasic.