Brandul este percepția globală a consumatorilor asupra unui produs sau serviciu. Putem afirma că reputația unei companii este reprezentată de brand.

Un brand de succes trebuie să asigure o unitate vizuală coerentă pe toate canalele de comunicare: de la mediul în care acesta s-a născut, înseși compania care îl deține, până la mediul extern reprezentat prin materiale tipărite și ambalaje, și mediul digital: website și social media.

Construirea unui brand presupune o strategie de branding care va contura traseul de dezvoltare și creștere ale brandului. Prin strategia de branding de la Armeanu Creative Studio se identifică și se stabilesc: scopul brandului, promisiunea, viziunea și misiunea, valorile brandului, beneficiile livrate consumatorilor și modul în care brandul satisface nevoile consumatorilor și le rezolvă din probleme.

Vorbind despre consumatori, și aceștia trebuie identificați și clasați pe categorii în funcție de anumiți factori: vârstă și sex, context social și financiar, nevoi și aspirații, precum și factori ce țin de personalitate.

Strategia de branding presupune de asemenea și cercetarea îndeaproape a competitorilor brandului. Analiza competiției brandului se bazează pe toate aspectele ce construiesc brandul în sine: forme și culori, mesaje folosite, tonul vocii și atitudinea față de publicul țintă, modalitatea prin care se livrează mesajele, promisiunea facută către consumatori, și însuși produsele sau serviciile vândute.

Scopul analizei competiției este acela de a identifica punctele tari și punctele slabe ale acesteia, elementele de unicitate și modalitatea prin care se poate face diferențierea față de competiție.

Analiza competiției ajută brandul să își găsească propriul element care îl face unic și diferit. Acesta poartă numele de poziția unică de vânzare, este atributul unic, specific al brandului, care nu se mai regăsește la competitori.

Modalitatea  în care brandul va comunica cu audiențele reprezintă vocea brandului iar aceasta trebuie să reflecte personalitatea brandului care poate fi: serioasă, autoritară, inteligentă, prietenoasă, profesională, dedicată, pasionată, tehnică sau informativă. Există o multitudine de personalități pe care brandul și le poate însuși, însă cel mai important aspect este ca toate aceste elemente: personalitate, voce, valori, să formeze un tot unitar, armonios și atrăgător.

Consistența brandului este asigurată și de către elementele vizuale, care trebuie să fie constante pe toate canalele de comunicare și să fie ușor de recunoscut. Factorii care fac un brand recognoscibil sunt: logo-ul, culorile și tipul de literă folosit în materiale, designul ambalajelor, designul website-ului, prezența pe canalele de social media, publicitatea și marketingul. Regulile brandului se regăsesc în manualul de brand care trebuie respectat de către companie dar și  de către terți colaboratori.

Strategia de branding și manualul de brand reprezintă fundamentele succesului unui brand și îi asigură durabilitatea pe piață și de-a lungul timpului. Acestea reprezintă servicii de branding ce sunt oferite în general de către experți în branding și agenții de branding.