Piesele de motociclete indiferent daca sunt piese de schimb sau piese OEM variaza in ceea ce priveste pretul si calitatea. Uneori, articolele care ar trebui sa „se insurubeze” au nevoie de mai multe modificari si imbunatatiri decat daca ai construi ceva de la zero. In functie de ce tip de piese de motociclete alegi ,depinde si siguranta ta pe  carosabil dar si impiedicarea furturilor si a “invitatiilor nepoftiti” .

Motocicleta dvs. este valoroasa, ceea ce inseamna ca exista o multime de oameni care ar dori sa o ia si sa o vanda sau sa o pastreze pentru ei insisi. Hotii au multe arme in arsenalul lor pentru a-ti fura motocicleta Exista o multime de dispozitive de securitate si contramasuri pe care le puteti folosi pentru a va asigura ca niciun hot nu reuseste sa va fure investia si hobby-ul. Cititi mai departe pentru a afla cum sa va protejati bicicleta folosind planificarea inteligenta, incuietori, alarme si alte instrumente, numite si piese secundare de motociclete.

Cunoasteti-va vecinatatea

Masurile de securitate ale motocicletelor vor varia de la cartier la cartier. Daca locuiti intr-un rezidential somnoros, s-ar putea sa fiti inclinati sa credeti ca casa dvs. este ferita de hoti. Din pacate, te-ai insela. Hotii navigheaza adesea prin cartiere linistite, unde locuitorii ar putea sa isi piarda garda si sa aiba mai putine sanse sa foloseasca masuri inteligente de siguranta. Ceasul de cartier local nu va putea prinde pe toti oaspetii neinvitati, asa ca nu va lasati garda jos. Daca locuiti intr-un apartament, probabil ca sunteti constienti de faptul ca cladirea dvs. ofera practic o cale pentru hoti si nu credeti ca nu vor merge cu motocicleta doar pentru ca exista o multime de oameni in jur.

Pastrati motocicleta la vedere

Indiferent daca va aflati intr-un cartier rezidential sau intr-un complex de apartamente, pastrarea motocicletei dvs. la vedere este o modalitate excelenta de a o tine departe de mintea hotilor. Daca locuiti intr-o casa cu un garaj, incercati sa parcati bicicleta acolo. Alte locuri inteligente de parcare includ intr-o curte ingradita sau o curte laterala sau chiar intr-o magazie detasata. Asigurati-va ca oriunde o parcati, va mai amintiti sa blocati atat bicicleta, cat si zona. Daca locuiti intr-un apartament, veti avea mai putine optiuni de parcare. Parcarile interioare sau cele pazite sunt un loc minunat pentru a incepe. Daca nu aveti acces la una, folositi un capac de motocicleta pentru a impiedica hotii sa vada ce tip de motocicleta aveti. Este posibil sa nu fie dispusi sa iasa si sa ridice capacul, ceea ce ii va forta sa treaca la urmatoarea tinta. Unii calareti seriosi aleg chiar sa-si parcheze bicicletele in sala de mese sau in intrarea casei lor. Acest lucru nu este recomandat, deoarece pericolul de a incerca sa impingi o motocicleta pe scari sau printr-o usa poate depasi avantajele de securitate.

Incuietori

Incuietorile sunt masura de securitate de incredere pentru majoritatea detinatori de motociclete. Exista multe tipuri de incuietori pe care le puteti folosi pentru a va mentine motocicleta in siguranta. In partea de sus, veti gasi o incuietoare de directie care va va impiedica un hot sa va intoarca ghidonul, ceea ce face imposibila furtul de la distanta. Blocajele de disc functioneaza prin prinderea pe o frana de disc, ceea ce ajuta si la prevenirea furtului de indepartare. Datorita locatiei lor sensibile, blocarea discurilor este destul de dificil de indepartat fara cheia originala. O incuietoare sau un lant va poate ajuta sa va mentineti bicicleta in pozitie. Multe incuietori in U sunt extrem de greu de taiat, in special cele realizate din otel calit. Lanturile sunt adesea mai usor de dezarmat, deci ar trebui sa utilizati un lant impreuna cu alte tipuri de securitate.

Masuri moderne de securitate

Masurile moderne de securitate includ alarme pentru motociclete si dispozitive de urmarire. O alarma este un instrument eficient pentru descurajarea hotilor, iar multe modele actuale de alarma sunt suficient de sensibile pentru a putea fi declansate chiar prin manipulari minore. Un sistem de urmarire devine util daca motocicleta este furata, deoarece va arata unde ajunge motocicleta dupa ce a fost furata. Doar asigurati-va ca nu promovati o justitie vigilenta pentru a va recupera motocicleta. Transmiteti informatiile politiei si permiteti-le sa le recupereze de la hoti.

In marea schema a lucrurilor, masurile de securitate implica, in general, investitii minore de timp si bani, dar va protejeaza posesia pretioasa: motocicleta si implicit piesele acesteia.