Dinții ficși sunt recomandați persoanelor care nu sunt dispuse să aibă o proteză detașabilă și care doresc să scurteze timpii de așteptare. Beneficiile sale sunt instalate fără durere, dinții ficși nu trebuie scoși în fiecare seară, și de asemenea, cu dinți ficși vei avea o securitate orală mai mare. Implantarea cu dinți ficși îmbunătățește stima de sine, starea de spirit și relațiile interumane. Cu metoda rapidă și fixă, chiar dacă nu ai dinți sau dinții existenți vor fi îndepărtați, poți avea implanturi în ziua în care dinții sunt extrași. În cazurile în care există deficiență osoasă în regiunile posterioare, este posibil să se facă proteze fixe folosind implanturi unghiulare cu tehnica Fast & Fixed, fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale avansate. Cu această tehnică, este posibil să se realizeze implanturi în ziua în care se extrag dinții și să se facă implanturi dentare în aceeași zi la pacienții fără dinți.

Care sunt avantajele metodei cu dinți ficși?

Implantul și proteza pot fi practicate în multe cazuri fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale avansate. În acest fel, se economisește timpul și se reduc costurile (procedurile chirurgicale avansate creează costuri suplimentare). Se face o proteză fixă ​​temporară pe care pacientul o poate purta în aceeași zi. În acest fel, poți fi sigur că nu vei rata activitățile sociale. Se realizează o proteză temporară care va fi baza esteticii și funcția unei proteze permanente în viitor.

În ce condiții se poate aplica metoda cu dinți ficși?

Dacă există o cantitate suficientă de os și densitate în molarii mici și în maxilarele fără dinți se poate aplica metoda cu dinți ficși de la Dental Privilege. Dacă trebuie extrași dinții, dacă există posibilitatea unui bun proces de curățare (de exemplu, laser) în cavitățile deteriorate, dacă igiena orală este adusă la un nivel bun înainte de implantare, dacă medicul are suficiente cunoștințe și experiență în acest sens, dacă există informații și hardware în laborator care pot face imediat o proteză cu dinți ficși, în toate aceste cazuri se poate face implant Fast&Fixed.

Cum se aplică metoda rapidă cu dinți ficși?

Se introduce 6 implanturi în maxilarul superior și 4-6 implanturi în maxilarul inferior. Puntea fixă ​​temporară care va fi purtată o perioadă mai lungă, este înșurubată pe implanturi în aceeași zi. După 5 săptămâni în maxilarul inferior și 10 săptămâni în maxilarul superior, protezele fixe permanente și protezele cu șurub temporar pe termen lung vor fi înlocuite.  Plasarea unei proteze temporare cu dinți ficși se face în 24 de ore. Metoda este recomandată pentru toți cei care suferă pierderea unui dinte, a mai multora sau a tuturor dinților foarte deteriorați.

Plasarea protezei provizorii este imediată. Odată finalizat procesul de osteointegrare (trei până la șase luni) se poate încărca proteza definitivă. Proteza este provizorie pentru a garanta funcționalitatea corectă. În majoritatea cazurilor, implantarea cu dinți ficși se face pentru estetică. În plus, și datorită tehnologiei digitale folosită în clinica dentară Dental Privilege, procesul este mult mai rapid. Prin intermediul 3D, medicii stomatologi sunt capabili să facă un diagnostic precis al gurii pacientului, planificând operația, practic înainte chiar de a o efectua. Folosind această tehnologie se poate proiecta înălțimea necesară a implantului, apropierea de nerv, tipul osului sau distribuția implanturilor între ele. Acestea sunt valori esențiale pentru acest tip de tratament.