Cum sa folosesti o agenda cat mai eficient?

de | ian. 4, 2021 | Diverse

Daca folosesti agende si jurnale pentru a-ti gestiona timpul bine, trebuie sa stii ca  pentru o utilizare mai buna a jurnalului este sa scrii pe acesta cat mai multe articole. Intr-adevar, cu cat scrii mai multe lucruri in jurnalul tau, cu atat programul tau va fi mai detaliat si cu atat vei dori sa folosesti mai mult agenda.

Ce ar trebui sa introduci in agenda sau jurnalul tau?

In primul rand, nu ar trebui sa limitezi utilizarea de agende si jurnale doar pentru a face programari, asa cum fac multi oameni care scriu doar vizitele lor la dentist si mecanic.

Poti merge mult mai in profunzime cu agenda ta, notandu-ti, printre altele, programarile, notele si blocurile de timp, dar si orice lucru care te va ajuta sa iti clarifici programul.

Iata cateva informatii relevante de scris in agenda ta pe care probabil nu esti obisnuit sa le scrii.

  • Timp petrecut in transport (de exemplu: Transport – 8 a.m.- 8:30 a.m.)
  • Pauza pentru pranz (ex: 12 – 13)
  • Sedinte sportive (ex: Gym – 17:00 – 18:00)
  • Prioritatea ta pentru ziua respectiva (ex: raport lunar)
  • Timpii de lectura (de exemplu: citit – 7 a.m.-7:30 a.m.)
  • Timpii de meditatie (ex: meditatie – 6.30 – 7)
  • O tema pentru ziua respectiva (ex: ziua administrarii)
  • O nota (de exemplu, note, evenimente, termen limita etc.)

Nu iti fie teama sa scrii cat mai multe articole pe planificatorul tau, astfel incat programul tau sa fie cat mai precis posibil. Cu toate acestea, ai grija sa nu scrii nimic doar pentru a iti umple agenda. De asemenea, asigura-te ca nu exagerezi incat sa te simti restrictionat de programul tau.

Foloseste-ti lista de sarcini si calendarul

Exista o distinctie intre o agenda si o lista de sarcini. Un calendar nu este o lista de sarcini, iar o lista de sarcini nu este un calendar. Fiecare instrument are o functie specifica si, atunci cand utilizezi aceste doua instrumente impreuna, ai in maini un sistem excelent de gestionare a timpului.

Din pacate, unele persoane isi folosesc calendarul ca lista de sarcini si mai multe persoane care isi folosesc lista de sarcini ca un calendar.

Desi poate fi functional intr-o anumita masura, nu cred ca acesta este cel mai bun mod de a face fata sarcinilor. Problema cu acest lucru este ca iti petreci timpul amanand pentru a doua zi si apoi pentru a doua zi, sarcinile care nu au putut fi finalizate in timpul zilei.

Devine complicat sa amani intotdeauna sarcinile la o alta data cand speri sa ai timp pentru a finaliza aceasta sarcina. In plus, trebuie sa stii ca nu toate sarcinile au o zi specifica de indeplinit. Unele sarcini pot fi foarte bine realizate cat mai curand posibil, fara a fi nevoie sa ajungi la o anumita zi din calendar.

Deci, cred ca sarcinile ar trebui sa ajunga intr-o lista separata de sarcini si nu pe agenda, care ar trebui sa contina doar intalniri, note si blocuri de timp.

Numai o lista de sarcini reprezinta doar un set de lucruri de facut, indiferent de contextul de timp. Faptul de a nu avea un calendar in fata nu promoveaza, prin urmare, o buna gestionare a timpului si a prioritatilor.

Pe scurt, pentru a iti folosi agenda sau jurnalul cat mai eficient, ar trebui sa lucrezi impreuna cu o lista de sarcini.

Pe agenda, iti scrii intalnirile, notitele si blocurile de timp si pe lista de sarcini, iti scrii diferitele sarcini care trebuie facute pe parcursul unei zile, dar nu neaparat in un anumit interval de timp.

Pe scurt, combina agenda si lista de sarcini si vei avea un instrument extrem de puternic pentru a-ti gestiona timpul si prioritatile.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]