Daca iti doresti un workout complet si cu impact scazut asupra corpului, un aparat de vaslit pentru acasa este alegerea ideala. Atunci cand vrei sa vaslesti acasa, este important sa gasesti un aparat potrivit nevoilor tale. Astfel, te vei asigura ca vei folosi aparatul fara neplaceri.

In general, specialistii in fitness ne sfatuiesc sa alegem calitatea, chiar daca trebuie sa cheltuim putin mai mult. In ceea ce priveste detaliile, citeste mai jos pentru a afla la ce sa fii atent inainte sa iti cumperi primul aparat de vaslit:

1. Nivelul de zgomot

Nu toate modelele de aparate de vaslit sunt zgomotoase, insa unele dintre ele ar putea deranja, mai ales daca imparti apartamentul cu alte persoane. Zgomotul te-ar putea deranja si pe tine si, de aceea, este recomandat sa mergi intr-un magazin de articole sportive si sa incerci aparatul care te atrage. Insa s-ar putea sa obtii un pret mai bun online, asa ca nu te grabi sa cumperi, pe loc, aparatul preferat.

2. Usurinta cu care poate fi intretinut

Intretinerea unui astfel de aparat poate fi mai complexa sau mai usoara, in functie de model. Un aparat de vaslit cu multe componente detasabile poate fi mai usor de reparat deoarece componentele pot fi, de obicei, indepartate si inlocuite. Retine, de asemenea, ca va fi nevoie, periodic, sa schimbi sau sa cureti apa unui aparat de vaslit bazat pe acest tip de rezistenta.

3. Marime si loc de depozitare

Inainte de a cumpara un aparat de vaslit, ia in considerare spatiul pe care il ai la dispozitie pentru a-l amplasa si depozita. Unele aparate pot fi destul de voluminoase, deci asigura-te ca nu iti vei aglomera camera prea tare. In mod ideal, un aparat de vaslit se poate plia pentru o depozitare usoara, asa ca verifica si spatiul pe care il va ocupa aparatul in aceasta pozitie.

4. Functionalitati

In primul rand, este necesar sa verifici daca scaunul este confortabil, pentru ca vei sta asezat destul de mult timp. Daca scaunul nu se poate pozitiona asa cum trebuie astfel incat sa stai confortabil, iti va distrage atentia de la antrenament. De asemenea, daca scaunul este prea jos, iar tu ai probleme de mobilitate, iti va fi dificil sa te asezi si sa te ridici.

O alta functionalitate la care sa fii atent sunt suporturile pentru picioare. Asigura-te ca sunt ajustabile si ca picioarele nu iti ies din suporturi in timpul antrenamentului.

De asemenea, daca ai obiective specifice de fitness, te va ajuta ca aparatul sa fie cat mai precis. Prin urmare, alege un aparat pe care il poti seta la diferite nivele de rezistenta.

Nu in ultimul rand, exploreaza diferitele tipuri de tehnologie pe care aparatele le au incorporate. Pentru un workout ocazional, va fi suficient un ecran care afiseaza caloriile arse si distanta parcursa, insa exista o multime de alte functionalitati care pot fi utile unei persoane foarte competitive.