Tehnici de impermeabilizare in constructii Avantaje de impermeabilizare In timpul constructiei

de | dec. 12, 2020 | Afaceri, Home & Deco, Servicii

Ce este hidroizolatia?

Hidroizolatia in constructia cladirilor este procesul de a face o structura rezistenta la apa sau impermeabila la patrunderea apei. Impermeabilizarea este esentiala, deoarece impiedica patrunderea apei in cladiri si ajuta la mentinerea zonelor interioare uscate. Ajuta la reducerea umiditatii din interiorul cladirii, minimalizand daunele cauzate mobilierului.

In zonele care sufera precipitatii anuale ridicate si inundatii ocazionale, impermeabilizarea este necesara. Este important ca subsolurile si fundatiile sa fie impermeabile in special in zonele in care panza freatica este ridicata. In cazul nivelului freatic ridicat, apa din sol este susceptibila sa exercite presiune hidrostatica pe podeaua si peretii subsolului. Acest lucru poate forta apa prin crapaturi, ceea ce poate duce la deteriorari structurale, impreuna cu probleme legate de umiditate, cum ar fi mucegaiul.

In timpul musonilor, am fi intalnit cu totii scurgeri de apa in tavan si pereti sau umezeala in urma inundatiilor. Acest lucru se datoreaza hidroizolatiei slabe. Impermeabilizand casa, va puteti proteja cladirea de daune, precum si de lucrurile din interiorul casei de umiditate si expunere la apa.

Avantajele hidroizolatiei

  1. Protejeaza integritatea structurala a cladirii
  2. Previne mucegaiul si putrezirea
  3. Impiedica ruginirea metalelor si mobilierul din lemn
  4. Previne infiltratiile din tavan si pereti
  5. Previne umezeala in interiorul cladirii
  6. Valoarea proprietatii creste

Valoarea proprietatii

Spatiile de locuit nesanatoase si fundatia slaba pot reduce semnificativ valoarea proprietatii. Impermeabilizarea creste valoarea de revanzare a unei cladiri, ceea ce este probabil unul dintre cele mai mari avantaje. Investitorii / cumparatorii nici macar nu iau in considerare casele fara impermeabilizare. Mai multi proprietari locuiesc in case cu subsoluri umede si scurse, de multe ori temandu-se de costul hidroizolatiei. Cu toate acestea, realizarea acestui exercitiu esential se face cu o rata de rentabilitate remarcabila. Un subsol impermeabilizat mareste suprafata patrata utilizabila intr-o casa, excludand simultan posibilitatea unei defectiuni structurale care se apropie. Iar costurile ridicate nu trebuie sa sperie pe nimeni, pentru ca investiitia merita toti banii, lucru care va putea fi vizibil de-a lungul timpului.

Exista multe tipuri de materiale de impermeabilizare. Unele dintre cele mai bune si mai frecvente includ; Poliuretan, acoperire cu ciment, cauciuc EPDM, asfalt cauciucat, termoplastic, membrana bituminoasa si membrana de impermeabilizare din PVC.

Poliuretan

Desi exista multe tipuri de materiale de impermeabilizare, nu toate sunt egale. Pentru multi oameni, poliuretanul va fi cea mai buna optiune. Ofera numeroase avantaje si multe dintre ele nu sunt disponibile impreuna cu alternativele. Prin urmare, ar trebui sa aflati cat de mult puteti despre acest tip de material de impermeabilizare inainte de a va investi timpul sau banii. Daca faceti acest lucru, va veti asigura ca puteti gasi cel mai bun material pentru nevoile dvs. specifice. Acest material va oferi o membrana impermeabila fara sudura. Acest lucru poate face o mare diferenta.

Cere o oferta de pret chiar acum accesand link-ul urmator.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]