Ce este hidroizolatia?

Hidroizolatia in constructia cladirilor este procesul de a face o structura rezistenta la apa sau impermeabila la patrunderea apei. Impermeabilizarea este esentiala, deoarece impiedica patrunderea apei in cladiri si ajuta la mentinerea zonelor interioare uscate. Ajuta la reducerea umiditatii din interiorul cladirii, minimalizand daunele cauzate mobilierului.

In zonele care sufera precipitatii anuale ridicate si inundatii ocazionale, impermeabilizarea este necesara. Este important ca subsolurile si fundatiile sa fie impermeabile in special in zonele in care panza freatica este ridicata. In cazul nivelului freatic ridicat, apa din sol este susceptibila sa exercite presiune hidrostatica pe podeaua si peretii subsolului. Acest lucru poate forta apa prin crapaturi, ceea ce poate duce la deteriorari structurale, impreuna cu probleme legate de umiditate, cum ar fi mucegaiul.

In timpul musonilor, am fi intalnit cu totii scurgeri de apa in tavan si pereti sau umezeala in urma inundatiilor. Acest lucru se datoreaza hidroizolatiei slabe. Impermeabilizand casa, va puteti proteja cladirea de daune, precum si de lucrurile din interiorul casei de umiditate si expunere la apa.

Avantajele hidroizolatiei

  1. Protejeaza integritatea structurala a cladirii
  2. Previne mucegaiul si putrezirea
  3. Impiedica ruginirea metalelor si mobilierul din lemn
  4. Previne infiltratiile din tavan si pereti
  5. Previne umezeala in interiorul cladirii
  6. Valoarea proprietatii creste

Valoarea proprietatii

Spatiile de locuit nesanatoase si fundatia slaba pot reduce semnificativ valoarea proprietatii. Impermeabilizarea creste valoarea de revanzare a unei cladiri, ceea ce este probabil unul dintre cele mai mari avantaje. Investitorii / cumparatorii nici macar nu iau in considerare casele fara impermeabilizare. Mai multi proprietari locuiesc in case cu subsoluri umede si scurse, de multe ori temandu-se de costul hidroizolatiei. Cu toate acestea, realizarea acestui exercitiu esential se face cu o rata de rentabilitate remarcabila. Un subsol impermeabilizat mareste suprafata patrata utilizabila intr-o casa, excludand simultan posibilitatea unei defectiuni structurale care se apropie. Iar costurile ridicate nu trebuie sa sperie pe nimeni, pentru ca investiitia merita toti banii, lucru care va putea fi vizibil de-a lungul timpului.

Exista multe tipuri de materiale de impermeabilizare. Unele dintre cele mai bune si mai frecvente includ; Poliuretan, acoperire cu ciment, cauciuc EPDM, asfalt cauciucat, termoplastic, membrana bituminoasa si membrana de impermeabilizare din PVC.

Poliuretan

Desi exista multe tipuri de materiale de impermeabilizare, nu toate sunt egale. Pentru multi oameni, poliuretanul va fi cea mai buna optiune. Ofera numeroase avantaje si multe dintre ele nu sunt disponibile impreuna cu alternativele. Prin urmare, ar trebui sa aflati cat de mult puteti despre acest tip de material de impermeabilizare inainte de a va investi timpul sau banii. Daca faceti acest lucru, va veti asigura ca puteti gasi cel mai bun material pentru nevoile dvs. specifice. Acest material va oferi o membrana impermeabila fara sudura. Acest lucru poate face o mare diferenta.

Cere o oferta de pret chiar acum accesand link-ul urmator.