Îmbunătățire teren

de | dec. 7, 2020 | Afaceri

Fundația unei clădiri este super importantă. Nu numai pentru suprafața pe care va fi construită casa, dar are și un rol fundamental în probleme precum evitarea umidității, izolarea de frig și, dacă sunt bine calculate, pot rezista la un cutremur. De aceea, există site-uri care au nevoie de îmbunătățire teren prin turnarea de coloane de balast.

Axa principală a unei construcții,  fundațiile caselor trebuie adaptate la amplasament, luând în considerare condițiile solului, pânza freatică și chiar calitatea umpluturii. Pentru construcția sa, baza trebuie compactată corespunzător, cofrajul trebuie configurat corect și betonul trebuie să fie liber de goluri. Terenul pe care se construiește, este un element structural pe care se bazează întreaga construcție. Solul poate fi îmbunătățit cu diferite materiale, cum ar fi coloane de balast.

Sistemul de coloane de balast

Sistemul de coloane de balast sunt special dezvoltate ca o soluție de fundație pentru structurile de pământ construite pe subsoluri moi. Sistemul de transmisie a încărcăturii cu elemente de coloane este o metodă rapidă și rentabilă pentru realizarea fundațiilor de terasament în soluri cu capacitate portantă redusă.

Componenta cheie a sistemului este fundația inovatoare geosintetică cilindrică fără îmbinări longitudinale. Această acoperire geosintetică, realizată din balast cu rezistență la tracțiune perimetrală mai mare de 600 kN / m, este utilizată pentru a separa materialul necoeziv dispus în interior în formă de coloană, cu o distribuție uniformă a acestora, care transmite sistematic sarcini structurale la stratul rezistent.

Particularitatea sistemului de îmbunătățire teren de la Terratest Romania este prezența armăturii geosintetice. În acest fel, tensiunile orizontale radiale direcționate spre exterior, generate în interiorul coloanelor sunt contracarate nu numai de presiunea interioară a solului moale, ci și de rezistența radială a căptușelii geosintetice.

Suport radical

Forțele de întindere circumferențiale generate în căptușeala geosintetică, oferă suport radial coloanelor, garantând echilibrul sistemului, permițând astfel utilizarea acestuia chiar și în soluri extrem de moi. Aceste coloane de balast acționează și ca mega-drenuri, ceea ce accelerează așezarea și procesul de consolidare. Daunele ulterioare pot fi prevenite și / sau compensate prin taxe temporare, așa cum este cerut de fiecare proiect particular.

De asemenea, pe de altă parte, îmbunătățirea terenului cu coloane de balast, este utilizată din ce în ce mai mult în solurile moi sau zone carstice. Utilizarea tehnologiei de îmbunătățire a solului cu coloane de balast, elimină punctele slabe și pierderea rezistenței cauzate de articulații, de exemplu la îmbinări sau discontinuități în rigiditățile utilizate în proiectare. Armăturile geosintetice cilindrice fără îmbinări longitudinale sunt furnizate în role și pot fi ușor adaptate la locul de utilizare la condițiile specifice de subsol ale proiectului.

Domenii de aplicare

Domeniile de aplicare ale îmbunătățirii terenului cu coloane de balast sunt: fundații pentru diverse structuri; rezervoare de stocare, geomuros tem, pante de stabilizare, în izolare lateral, atenuarea lichefierii, terasamente pe soluri moi, pentru a crește capacitatea portantă și de drenaj a solului, armare în structurile de transport, terasamente de acces la poduri, plăci de podea cu capacitate de încărcare superioară.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.966)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.060)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.199)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]