Servicii de intretinere si gestionare a site-urilor web WordPress in 2021

de | nov. 16, 2020 | Servicii Web

Gestionarea unui site web este o munca grea.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care atat de multi webmasteri ajung sa-si lase site-ul web sa cada pe drum.

Un webmaster poate fi responsabil pentru crearea de continut, SEO, informare strategica, social media, actualizari generale ale site-ului web, securitate si administrare. Toate aceste sarcini consuma mult timp si va pot lasa putin timp pentru dvs.

Daca doriti sa eliminati un numar considerabil de sarcini WordPress de pe farfurie, va recomandam sa va inscrieti la unul dintre numeroasele servicii de intretinere si asistenta WordPress disponibile online

  •  Mentenanta wordpress: Aceasta poate include actualizari WordPress de baza, actualizari de pluginuri, actualizari de teme, backup-uri de site-uri web, securitate, monitorizare a timpului de functionare si multe altele
  •  Asistenta: acest lucru va poate ajuta cu timpii de nefunctionare a site-ului web, erori de plugin / tema si modificari ale temei si, de asemenea, va poate oferi sfaturi WordPress si ajutor pentru rezolvarea problemelor

In anii 1990 si pentru prima jumatate a anilor 2000, site-urile web erau o propunere „set-it-and-forget-it”. L-ati construit folosind HTML si CSS, ati adaugat continut si apoi l-ati lansat in lume. Intretinerea site-ului WordPress nu a existat nici macar pentru a va face griji.

Ce s-a intamplat insa dupa ? S-a renuntat la idea : il faci si il lasi .  Motivul e simplu : in zilele de astazi  un website trebuie sa fie 99,9 %  sigur si sa se incarce sub o secunda , altfel  atat website-ul personal  sau website-ul companiei va avea de suferit ca si imagine  Google dar mai ales  in fata utilizatorilor.

Ajutor WordPressAcestea fiind spuse, credem ca tuturor ar trebui sa li se ofere resursele pentru a-si gestiona propriile site-uri web, daca doresc acest lucru.

Continuati sa cititi cativa pasi cheie pe care trebuie sa-i urmati pentru a va intretine profesional propriile site-uri WordPress.

  1. Faceti o copie de rezerva a site-ului dvs. web

Aceasta este cea mai importanta piesa de intretinere a site-ului web pe care o puteti face.

Daca ceva nu merge bine (cu tehnologia, inevitabil), site-ul dvs. web poate deveni:

  • Usor complicat
  • Ireparabil de recuperatat
  • Sau dispare dintr-o data

Deci, ce poti face in fiecare dintre aceste cazuri?

Daca ati facut backup pentru site-ul dvs. web, il puteti restabili pur si simplu din cea mai recenta copie de rezerva.

Nu trebuie sa fiti un geniu al computerului pentru a face o copie de rezerva a site-ului dvs. web. WordPress are o multime de optiuni pentru a va permite sa faceti acest lucru.

Dar daca gazda site-ului dvs. cade (hostingul)?

Daca sistemele lor nu functioneaza si trebuie sa va restaurati site-ul, atunci nu veti avea acces la acea copie de rezerva. Sau in cel mai rau caz, este posibil sa va piarda copia de rezerva.

Desi nu este probabil ca majoritatea gazdelor majore cu infrastructuri robuste sa-si piarda copiile de rezerva ale site-ului, nici nu este imposibil. Se pot intampla scenarii in cel mai rau caz.

De aceea, daca sunteti un proprietar de site preventiv, veti avea la dispozitie o copie de rezerva in afara site-ului. Il puteti stoca in Dropbox, Google Drive sau orice alta platforma disponibila pentru dvs.

  1. Actualizati periodic WordPress Core, tema dvs. si pluginurile

Conceptia gresita obisnuita in randul proprietarilor de site-uri web este ca, odata ce site-ul dvs. web este creat, il puteti seta si uita. Puteti doar sa-l lasati sa stea si sa zaboveasca vesnic fara a fi nevoie sa-l atingeti.

Lucru care este total gresit! Actualizarile periodice ale temei si ale pluginurilor ajuta la “sanatatea” website-ului.

  1. Optimizati-va baza de date

WordPress este un sistem de gestionare a continutului site-ului bazat pe baze de date. Asta inseamna ca tot continutul site-ului dvs., inclusiv continutul postarilor de blog, paginile si chiar numele site-ului dvs. web, sunt stocate intr-o baza de date.

In timp, baza de date poate deveni greoaie si plina de informatii suplimentare. Exemplele includ:

  • Postati revizuiri: daca apasati „Salvati schita”, „Publicati” sau „Actualizati” de mai multe ori pe parcursul vietii site-ului dvs., o noua versiune este salvata in baza de date. Acest lucru se adauga in timp.
  • Postari sterse
  • Comentarii neaprobate sau spam
  • Categorii si etichete neutilizate

Cu cat baza de date nu se curata mai mult, cu atat se acumuleaza mai multe junk-uri si site-ul dvs. web va incetini.

Curatarea proactiva a informatiilor nefolositoare din baza de date va ajuta la mentinerea site-ului dvs. sanatos si rapid.

Exista si alti pasi de urmat esentiali la fel ca si cei de mai sus in procesul de mentire a website-ului, insa cei prezentati sunt cei primordiali oricaui website WordPress.

Efectuarea de intretinere regulata pe site-ul dvs. WordPress este cruciala pentru a va mentine site-ul sanatos si pentru a rula fara probleme. Singura problema este ca mentinerea site-ului dvs. in stare excelenta necesita mult timp! Finalizarea tuturor sarcinilor de intretinere necesare se adauga rapid.

Din fericire, exista o serie de servicii pentru a va mentine site-ul intr-o forma de varf, astfel incat nici macar sa nu trebuie sa va ganditi la asta.

Servicii Intretinere wordpress - help team

Un website “sanatos” inseamna o afacere profesionista.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]