De regula cand facem referire la motoare electrice, ne referim la domenii cum ar fi domeniul industrial, insa exista bineinteles si alte intrebuintari ale unor motoare electrice. In aceasta ordine de idei, putem mentiona ca si parte a unor echipamente utilizate in domeniul industrial si unele convertizoare de frecventa, care sunt in fapt elemente, echipamente sau mai bine spus componente electronice care vor deservi unui motor electric.

Cum pot deservi aceste convertizoare de frecventa un motor electric in domeniul industrial sau orice domeniu?

Raspunsul la aceasta intrebare este in fapt unul simplu, in speta daca vom lua in calcul faptul ca el va defini insasi aceste convertizoare de frecventa. Astfel ca respectivele convertizoare de frecventa mentionate vor deservi un moto electric in urmatoarea maniera: aceste convertizoare de frecventa vor ajuta la ajustarea puterii si a turatiei unui motor electric, variind frecventa curentului si in aceeasi masura variind voltajul curentului electric.

convertizoare de frecventaPoate ca suna putin complicat pentru necunoscatori, insa aceste convertizoare de frecventa sunt de un real folos in domenii cum sunt cel industrial, intrucat ele vor ajusta in mod automat turatia unui motor pana la o anumita viteza care va fi ceruta de un anume proces.

Cu ajutorul acestor diverse convertizoare de frecventa se va reduce in sine si consumul de energie, astfel ca in domeniul industrial se vor folosi aceste convertizoare de frecventa pentru a se reduce acest consum cu pana chiar si 50 de procente.

Ajustare si controlare a frecventei curentului cu convertizoare de frecventa

Aceste convertizoare de frecventa vor avea deci dupa cum am mentionat anterior rolul de a ajusta si totodata de a controla frecventa curentului electric care va alimenta un motor electric. Frecventa curentului de alimentare va creste spre exemplu o data cu cresterea vitezei de rotatie a motorului, astfel ca in cazul in care spre exemplu in domeniul industrial vorbim de un proces care nu va necesita ca motorul electric sa functioneze la o turatie maxima, se pot utiliza aceste diverse convertizoare de frecventa care vor ajusta, respectiv vor micosra, dupa caz, frecventa si tensiunea curentului electric care alimenteaza motorul. Astfel ca puterea motorului electric va fi ajustata prin intermediul acestor convertizoare de frecventa pana la cea necesara pentru functionarea sa in cadrul respectivului proces.

In conditiile in care spre exemplu este ulterior nevoie ca motorul electric sa functioneze la o alta turatie, tot ce e de facut este a ajusta aceste convertizoare de frecventa pentru ca astfel motorul sa functioneze la turatia dorita si sa fie perfect adaptat unei noi aplicatii. WWW.Ge-tech.ro

Domeniul industrial nu este singurul domeniu in care se vor utiliza aceste motoare electrice, insa aceste diverse convertizoare de frecventa sunt extrem de utile in orice domeniu se vor folosi motoarele respective, intrucat inainte de toate, ele vor simplifica foarte mult procesele pentru care sunt utilizate motoarele electrice si nu in ultima instanta, ele vor duce si la economisirea de enrgie, fapt extrem de util in anumite aplicatii si procese care sunt poate mai exacte, in orice domeniu.