Pentru multi oameni se pare ca jurnalul este asociat cu adolescenta. Gen: „Draga jurnal, astazi el m-a privit ih ih ih” scris cu cerneala turcoaz intr-un jurnal roz cu un lacat care nu se inchide bine. Nu, nu exista varsta, sa tii agende si jurnale (roz sau nu)! Exista doar motive intemeiate.

1 – Iti amintesti de lucrurile frumoase

O agenda sau un jurnal este folosit mai presus de toate pentru a povesti despre viata sa de zi cu zi. Evenimentele, dar si sentimentele. In afara de efectul cathartic, un jurnal iti permite sa nu uiti si poate fi transmis chiar, cine stie?

2 – Sa te cunosti pe tine insuti

Scrierea regulata a gandurilor sau a vietii de zi cu zi este foarte utila pentru a face bilantul, pentru a-ti urmari progresul sau blocajele. Cumva sa tii un jurnal inseamna sa te cunosti mai bine pe tine.

Iti permite, de asemenea, sa te distantezi de evenimente, sa le diminuezi si uneori sa te usurezi de presiune.

In plus, unele studii au aratat ca scrierea despre emotiile sau sentimentele tale poate reduce stresul si poate imbunatati bunastarea si chiar sanatatea ta.

3 – E gradina ta secreta

Dupa cum sugereaza si numele, un jurnal sau o agenda este intim, personal. Atata timp cat nu cade in mainile altcuiva, jurnalul poate fi un mijloc de mentinere a unui spatiu personal esential: gradina ta secreta.

Poti spune orice jurnalului tau, chiar si lucruri pe care stii ca nu le poti sau vrei sa le spui altora. Un caiet nu ne va judeca niciodata. Puteti chiar lasa abur pe aproape oricine, nu va face rau nimanui si va permite sa va goliti geanta. Se simte bine !

4 – Dezvolta-ti creativitatea

Pastrarea unui jurnal este buna, personalizarea acestuia este si mai buna! Mai ales ca posibilitatile sunt nelimitate. Poti sa ilustrezi pur si simplu paginile sale cu fotografii decupate din reviste, stickere. Apoi, iti poti incerca mana la desen, poezie sau orice doresti, esti liber sa creezi fara teama ca celorlalti se uita.

5 – O modalitate buna de a reveni la scris

Impreuna cu toate aceste motive grozave, scrierea intr-un jurnal este o modalitate excelenta de a incepe sau a reveni la scrierea de mana. Nu trebuie sa fii un scriitor pentru asta! Poti enumera intr-o agenda, pur si simplu, evenimentele semnificative ale zilei sau saptamanii, o serie de idei, sentimente sau dorinte ale momentului.

Bonus – Satisfa-ti pasiunea pentru caiete …

Daca ai o pasiune pentru agende sau jurnale, le poti cumpara si chiar sa le faci. Poate preferi pe cele pe care le poti strecura intr-o geanta sau buzunar ca sa scrii, sa desenezi si sa mazgalesti peste tot. Asadar, pastrarea unui jurnal este, de asemenea, o scuza buna pentru a cumpara tot felul de agende si jurnale frumoase gata facute.

Intra aici pentru a-ti comanda cele mai frumoase agende sau jurnale!