De ce sa alegi sa montezi un aer conditionat?

de | nov. 12, 2020 | Electrice

Considerat de mult timp un lux si rezervat pentru o clasa bogata a societatii, montajul de aer conditionat pare astazi mult mai mult o necesitate decat orice altceva. Avantajele sale sunt numeroase, fie acasa, la birou sau in locuri publice. Punctul forte al aerului conditionat consta in faptul ca are un impact pozitiv asupra sanatatii. In plus, aerul conditionat are multe avantaje, inclusiv racirea locuintei, mentinerea si reglarea unei temperaturi optime a camerei.

In Romania, sistemul de aer conditionat este prezent din ce in ce mai mult in multe gospodarii. Statisticile arata ca vanzarea acestui produs a crescut in ultimii ani. Avantajele acestui sistem de tratare a aerului sunt multe, dar putin cunoscute de ani de zile. Astazi, aparatul de aer conditionat poate fi instalat pe perete sau incorporat in tavanul suspendat. In plus, modelul de aparat de aer conditionat reversibil reduce utilizarea surselor de energie epuizabile. In plus, actiunea lor de filtrare a aerului contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera. Aerul conditionat este, prin urmare, o investitie foarte economica pe termen lung. Datorita caracterului sau reversibil, poate fi folosit, atat vara, cat si iarna.

Unde sa iti instalezi aparatul de aer conditionat?

Instalarea unui aparat de aer conditionat este diferita in functie de dispozitivul pe care l-ai ales. Dar, indiferent de model, acesta trebuie protejat de lumina directa a soarelui, de sursele de caldura si de curentii de aer. Sfatul profesionistilor este sa instalezi aparatul de aer conditionat intr-o camera spatioasa si mai ales sa eviti locurile in care aerul suflat ar fi in contact direct cu oamenii, de exemplu in fata unui pat, a unei canapele etc.

Cum se instaleaza aparatul de aer conditionat?

  • Mai intai, pozitioneaza suportul aparatului de aer conditionat pe perete si, cu un creion, marcheaza locurile pe care va trebui sa le gauresti.
  • Verifica corectitudinea cu un boloboc.
  • Daca acest lucru a fost facut (dupa ce ai verificat daca peretele nu ascunde nici o teava sau sarma electrica), gaureste si introdu dopuri adaptate naturii peretelui (ciment, caramida), care trebuie sa fie robust. Fixeaza suportul cu un burghiu.
  • Conform instructiunilor producatorului, determina locul in care vei face gaura pe unde va trece conexiunea frigorifica.
  • In conformitate cu instructiunile producatorului, de data aceasta pentru diametrul gaurii, gaureste cu un burghiu.
  • Din exterior, termina gaurirea, apoi, in interior, aseaza aparatul de aer conditionat pe suportul tau in timp ce treci furtunul si cablul de alimentare prin orificiu.
  • Fixeaza teava de scurgere cat mai vertical posibil de peretele exterior: utilizati un nivel de spirit.
  • Fixeaza compresorul pe podea.
  • Conecteaza furtunul si conecteaza cablul de alimentare la compresor (.
  • Porneste aparatul de aer conditionat. Daca functioneaza, umple gaurile din perete cu mortar.

Anumite aparate de aer conditionat fixe conventionale sau incastrate in perete sau tavan trebuie sa fie instalate in mod imperativ si legal de catre un instalator autorizat specializat intr-o anumita marca. Pretul sau variaza in functie de tipul de dispozitiv si de locatia sa (aer conditionat invizibil in tavan, perete, podea etc.).

Afla mai multe recomandari de la expertii, accesand link-ul acesta.

Te-ar mai putea interesa si....

Aer condiționat: avantajele și dezavantajele sale

Aer condiționat: avantajele și dezavantajele sale

Atunci când mercurul se ridica in termometru și temperaturile de vară încep să devină insuportabile, majoritatea dintre noi apelează la cele mai bune aparate de aer conditionat. La urma urmei, nu este acesta cel mai bun mod de a răcori o cameră? Problema este că un...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]