Considerat de mult timp un lux si rezervat pentru o clasa bogata a societatii, montajul de aer conditionat pare astazi mult mai mult o necesitate decat orice altceva. Avantajele sale sunt numeroase, fie acasa, la birou sau in locuri publice. Punctul forte al aerului conditionat consta in faptul ca are un impact pozitiv asupra sanatatii. In plus, aerul conditionat are multe avantaje, inclusiv racirea locuintei, mentinerea si reglarea unei temperaturi optime a camerei.

In Romania, sistemul de aer conditionat este prezent din ce in ce mai mult in multe gospodarii. Statisticile arata ca vanzarea acestui produs a crescut in ultimii ani. Avantajele acestui sistem de tratare a aerului sunt multe, dar putin cunoscute de ani de zile. Astazi, aparatul de aer conditionat poate fi instalat pe perete sau incorporat in tavanul suspendat. In plus, modelul de aparat de aer conditionat reversibil reduce utilizarea surselor de energie epuizabile. In plus, actiunea lor de filtrare a aerului contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera. Aerul conditionat este, prin urmare, o investitie foarte economica pe termen lung. Datorita caracterului sau reversibil, poate fi folosit, atat vara, cat si iarna.

Unde sa iti instalezi aparatul de aer conditionat?

Instalarea unui aparat de aer conditionat este diferita in functie de dispozitivul pe care l-ai ales. Dar, indiferent de model, acesta trebuie protejat de lumina directa a soarelui, de sursele de caldura si de curentii de aer. Sfatul profesionistilor este sa instalezi aparatul de aer conditionat intr-o camera spatioasa si mai ales sa eviti locurile in care aerul suflat ar fi in contact direct cu oamenii, de exemplu in fata unui pat, a unei canapele etc.

Cum se instaleaza aparatul de aer conditionat?

  • Mai intai, pozitioneaza suportul aparatului de aer conditionat pe perete si, cu un creion, marcheaza locurile pe care va trebui sa le gauresti.
  • Verifica corectitudinea cu un boloboc.
  • Daca acest lucru a fost facut (dupa ce ai verificat daca peretele nu ascunde nici o teava sau sarma electrica), gaureste si introdu dopuri adaptate naturii peretelui (ciment, caramida), care trebuie sa fie robust. Fixeaza suportul cu un burghiu.
  • Conform instructiunilor producatorului, determina locul in care vei face gaura pe unde va trece conexiunea frigorifica.
  • In conformitate cu instructiunile producatorului, de data aceasta pentru diametrul gaurii, gaureste cu un burghiu.
  • Din exterior, termina gaurirea, apoi, in interior, aseaza aparatul de aer conditionat pe suportul tau in timp ce treci furtunul si cablul de alimentare prin orificiu.
  • Fixeaza teava de scurgere cat mai vertical posibil de peretele exterior: utilizati un nivel de spirit.
  • Fixeaza compresorul pe podea.
  • Conecteaza furtunul si conecteaza cablul de alimentare la compresor (.
  • Porneste aparatul de aer conditionat. Daca functioneaza, umple gaurile din perete cu mortar.

Anumite aparate de aer conditionat fixe conventionale sau incastrate in perete sau tavan trebuie sa fie instalate in mod imperativ si legal de catre un instalator autorizat specializat intr-o anumita marca. Pretul sau variaza in functie de tipul de dispozitiv si de locatia sa (aer conditionat invizibil in tavan, perete, podea etc.).

Afla mai multe recomandari de la expertii, accesand link-ul acesta.