Hidroizolatia zidurilor ingropate

de | nov. 12, 2020 | Servicii

Un zid ingropat sau semiingropat poate fi victima unui numar mare de atacuri datorate contactului cu pamantul in care plantele si fauna distructive prolifereaza. Daca protejarea unui perete de termite si alte insecte, precum si de radacinile plantelor este rolul placii de protectie a subsolului, hidroizolatia peretelui ramane absolut necesara, chiar daca a fost asigurat drenajul.

Hidroizolatia unui perete ingropat evita orice risc de infiltrare, care ar provoca rapid umiditate si condens, sau chiar risca sustenabilitatea constructiei. Insectele, mucegaiurile si ciupercile (inclusiv putregaiul uscat), care prolifereaza rapid intr-o cladire umeda, se adauga apoi la disconfortul si pierderea de energie a unei cladiri care devine rapid nesanatoasa.

Pe langa drenarea solului si apoi izolarea peretelui de sol, hidroizolatia unui perete ingropat este esentiala, mai ales in cazul in care partea ingropata a constructiei este destinata a fi ocupata, fie ca garaj, subsol sau pivnita si chiar mai mult atunci cand este planificat sa faci o camera incalzita.

Solutii de impermeabilizare pentru pereti ingropati

Observatie preliminara

Evident, solutiile de hidroizolatie pentru peretii ingropati sunt aplicate pe fata exterioara a peretelui pentru a bloca infiltrarea apei. A avea o solutie de hidroizolatie in interior ar impiedica respiratia peretelui si ar creste semnificativ daunele legate de infiltrare.

Dupa ce s-au pus in aplicare solutiile de drenaj si posibila impermeabilizare a peretilor ingropati, solutiile de hidroizolatie care pot fi aplicate sunt clasificate in doua categorii: produse gri si produse negre.

 • Produse gri

Acestea sunt pe baza de ciment si includ un numar mare de tencuieli si mortare la care au fost adaugati lianti hidraulici, aditivi chimici si rasini pentru a le face impermeabile, inclusiv pentru cuvelaje, niveluri de fundatie si chiar in caz de suport.

Aceste produse sunt in general amestecate cu ciment si sunt aplicate ca o tencuiala, cel mai adesea prin flotare sau spray. Daca tehnicile de acoperire cu flotor sau manual nu necesita unelte specifice, acestea necesita un minim de practica. Pulverizarea folosind o masina de pulverizat necesita disponibilitatea unei astfel de masini, potrivita pentru acest tip de mortar.

 • Produse negre

Sunt facute din bitum. Acestea pot fi fie sub forma unei benzi de acoperire pentru a fi aplicate cu usurinta pe perete si eventual pentru a fi incalzite cu o lampa de hidroizolatie, fie sub forma lichida (sau chiar pastoasa) pentru a fi aplicate cu o pensula, rola sau pistol de vopsit alimentat de un compresor.

Bine de stiut: pentru a ramane eficienta, o solutie de hidroizolatie nu trebuie acoperita de un alt produs.

Impermeabilizarea unui zid ingropat

Ca regula generala, hidroizolarea unui perete ingropat ar fi trebuit sa se efectueze in timpul ridicarii constructiei, dar se poate intampla ca, in cazul modificarii solului inconjurator, sa se construiasca diguri care sa se aseze pe un perete anterior deasupra solului . In acest caz sau in caz de urme de umiditate observate pe un perete ingropat, este recomandabil sa apelezi la o firma sau la un zidar.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.966)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.056)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.195)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]