Esti barbat? Afla cum sa iti alegi stilul vestimentar

de | sept. 15, 2020 | Fashion

Stilul de imbracaminte pentru un barbat este mai presus de toate reflectarea unei personalitati. Este partea adevarului care straluceste prin hainele lui. In acest sens, se insista asupra faptului ca trebuie sa iti gasesti stilul tau. Ce haine barbat sa alegi depinde de fiecare in parte. Unii adopta un stil imbracaminte casual, haine sport sau haine elegante.  

Deci, cum alegi? 

Este foarte simplu: pentru fiecare dintre ei. Important este sa te intelegi pe tine, sa te cunosti pe tine insuti, sa fii in pielea ta ca si in a doua piele: imbracamintea. Gasirea stilului tau vestimentar: lucreaza pe tine insuti pentru a intelege si a-ti cunoaste mai bine gusturile si, in niciun caz, pentru a urmari tendintele unei anumite reviste platite de marci.  

A fi „la moda” poate fi peiorativ: sa ne amintim de cuvintele lui Jean Guitton „A fi la moda inseamna a avea destinul unei frunze moarte”. In ceea ce priveste fiecare anotimp, ne schimbam complet pentru ca nu stim ce vrem: cumparam orice haine barbati. Rezultatul? Nu te simti  confortabil cu tine insuti si rareori cu mediul tau. In cele din urma, gasirea stilului vestimentar castiga, de asemenea, incredere in sine. Acest lucru necesita intelegerea obiectivelor, dorintelor, mediului etc. 

Cat de importanta este imbracamintea pentru un barbat? 

Poti fi fericit fara sa fii elegant? Absolut. Exista ceva mai important in viata unui om? Cu siguranta. Cu toate acestea, stilul tau vestimentar spune multe: este fatada ta si prima ta interactiune cu lumea si cu ceilalti. Este, in acest sens, mult mai important decat crezi! 

De ce trebuie sa dezvolti un stil vestimentar? 

  • Semnifica o cantitate considerabila de autocunoastere. 
  • Arata ca stii care este mesajul tau catre lume. 
  • Acesta dezvaluie ca te simti confortabil cu cine esti. 

Aceasta incredere imbunatateste ceea ce incerci sa exprimi prin alegerile tale si iti face aspectul cu atat mai puternic. 

Nu exista doua stiluri vestimentare exact la fel. Pot exista componente similare, dar, in ansamblu, este putin probabil ca doua persoane sa aiba exact acelasi stil. 

Gaseste un stil 

  • Fii inspirat de stil. Exista un actor, o persoana publica sau un model care sa te inspire? Alege indicii de stil din modul in care se imbraca si incearca sa gasesti numitori comuni in viata lor si a ta. 
  • Ai o constructie similara cu cineva pe care il admiri? Adopta croiala hainelor lui si culorile pe care le poarta. 
  • Nu trece peste limita si incepe sa copiezi orbeste pe altcineva. Gaseste elemente de stil care te inspira si incorporeaza-le in tinutele tale. 
  • Experimenteaza cu piese care te inspira si identifica ce functioneaza. 
  • Daca gasesti un aspect minunat care te-a facut sa te simti minunat, noteaza-l sau, mai bine spus, fotografiaza-l. 

Lasati hainele sa reflecte varsta ta 

Nu incerca sa te imbraci ca un copil de 13 ani la 32 de ani. Exista anumite asteptari si convingeri sociale atunci cand vine vorba despre cum ar trebui sa se imbrace un barbat de peste 30 de ani. 

Alternativ, daca ai varsta de 20 de ani si nu ai un loc de munca in care este necesar un costum, s-ar putea sa iti placa ideea de a purta costume, dar acestea nu reprezinta o alegere practica pentru un student. 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]