cum sa faci tortul de nunta sa fie delicios

Nunta este una din cele mai importante zile din viata unei femei. Acest eveniment important din viata noastra dorim sa fie special atat din punct de vedere emotional dar si prin prisma modului de petrecere al evenimentului in sine dar si al lucrurilor care fac parte din cadrul acestui eveniment. Tortul de nunta face parte din elementele importante al nuntii, prin urmare alegerea acestuia nu este una usoara si nu trebuie facuta la repezeala.

Tortul de nunta  -o alegere nu tocmai usoara

Tortul de nunta ales trebuie sa fie in concordanta cu atitudinea evenimentului in sine dar totodata sa reprezinte un moment artistic deosebit in special atunci cand cei doi miri vor taia impreuna tortul. Important este si invitatii sa ramana impresionati de tortul de nunta in sine desi in mod normal rareori se intampla asta lumina reflectoarelor fiind atintite catre cei doi miri.

Gramajul

Atunci cand se alege un tort de nunta trebuie tinut cont in primul rand de numarul de invitati pentru a sti ce greutate sa aiba pentru a ajunge la toti invitatii. Dat fiind faptul ca tortul este facut din icing si martipan ar trebuie ca 150 – 160 de grame sa ajunga la fiecare persoana.

Gustul/aroma

Nu doar marimea si greutatea conteaza la un tort ci si gustul. Important este sa nu se exagereze cu cantitatea de zahar si margarina care poate face mai mult rau decat bine. Tortul foarte dulce poate face rau dupa 2 3 feluri de mancare. Gustul tortului trebuie sa fie unul usor, racoritor si revigorant. Important este sa se testeze mai multe arome pentru a va da seama care gust este cel mai potrivit

Decorul tortului

Un alt aspect important al tortului este coloristica acestuia. Sunt voci care spun ca trebuie tinut cont de coloristica si amplasamentul salii. Asfel de detalii sunt importante in special daca se doreste ca tortul sa se evidentieze nu doar prin gust ci si prin modul in care acesta arata. Totodata se poate opta si pentru niste decoratiuni de masa pentru a crea un decor si mai