5 aspecte la care sa fii atent cand alegi o bicicleta pliabila

de | aug. 26, 2020 | Ciclism

Bicicleta pliabila este varianta convenabila pentru cei care au nevoie de un mijloc de deplasare rapid in mediul urban aglomerat, cat si pentru cei care nu au suficient spatiu acasa pentru o bicicleta clasica. Daca ai nevoie de un mod rapid de a te deplasa pana la munca, sau vrei sa iei bicicleta cu tine in vacanta, o bicicleta pliabila este alegerea buna pentru tine.

Asa cum probabil ti-ai dat seama daca ai inceput sa te uiti la modelele disponibile pe piata, nu toate bicicletele pliabile sunt la fel. Asadar, cum alegi bicicleta pliabila potrivita pentru tine?

Citeste mai jos pentru a afla 5 aspecte de luat in considerare inainte de a cumpara prima bicicleta pliabila:

  1. Diametrul rotilor

Bicicletele pliabile pot avea o varietate de diametre ale rotilor. Cele mai mici, de 16″, sunt mai rezistente si fac bicicleta mai usor de manevrat, insa nu acorda o viteza mare de deplasare, iar pe terenurile denivelate socul resimtit este mai mare. Marimea rotilor influenteaza si marimea bicicletei atunci cand este pliata, deci daca vrei o bicicleta cat mai compacta, si nu ai nevoie sa mergi cu ea pe distante mari, e ok sa alegi una cu roti mai mici.

  1. Marimea cadrului

Bicicletele pliabile nu variaza, obicei, in dimensiunile cadrului, si sunt destul de joase, insa ajustabile. Este important sa fii atent la acest aspect si sa te asiguri ca saua si ghidonul pot fi ajustate inaltimii tale.

  1. Sistemul de pliere

Gandeste-te bine de cate ori vei avea nevoie sa pliezi bicicleta si sa o readuci la forma initiala. Pentru modele mai ieftine, operatiunea dureaza, de obicei, mai mult timp, de regula cateva minute. Modelele avansate vin cu sisteme mai bine gandite, ce scurteaza durata operatiunii si te scutesc de batai de cap si miscari complicate.

  1. Greutatea bicicletei

Este important, de asemenea, sa ai in vedere cat de mult vei cara bicicleta versus cat de mult vei merge pe ea. Modelele mai accesibile din punct de vedere al pretului sunt construite, de regula, cu materiale si sisteme de pliere care fac bicicleta mai grea si, deci, mai dificil de carat. In schimb, variantele mai scumpe au componente din materiale mai usoare, care reduc greutatea totala a bicicletei.

  1. Propulsia electrica

In cazul in care planuiesti sa folosesti bicicleta pe distante mai lungi dar nu vrei sa depui foarte mult efort, ia in considerare o bicicleta cu propulsie electrica. Este de avut in vedere, totusi, ca acest sistem creste atat pretul, cat si greutatea si dimensiunile unei biciclete, ceea ce o face mai putin accesibila, si ii scade din portabilitate. Autonomia bateriei nu este una foarte mare, in general pana la 40 de kilometri, insa ar trebui sa fie suficient pentru utilizarea bicicletei in oras.

La final, este bine sa stii ca poti opta si pentru anumite accesorii pentru bicicleta pliabila, precum cosuri de transport sau carlige de remorcare, utile mai ales celor care planuiesc sa mearga in excursii, sau transporta frecvent anumite obiecte.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]