Cum sa iti recastigi motivatia sa faci sport

de | aug. 19, 2020 | Sport

Cu totii avem zile in care simtim ca avem un milion de motive sa nu ne ridicam de la birou sau de pe canapea pentru o sesiune de sport. Uneori, pur si simplu este dificil sa gasim acel plus de motivatie, si suntem tentati sa renuntam. Insa este important sa stii ca lipsa de motivatie se poate „vindeca” daca aplici anumite tehnici:

  1. Schimba-ti perspectiva

Poate crezi ca azi nu ai timp sa mergi la sala, insa la o analiza mai atenta vei observa ca poti „fura” oricand 10-20 minute din rutina ta zilnica pentru cateva exercitii simple si eficiente. Daca simti ca flotarile in sufragerie nu sunt suficiente, poti cumpara un aparat multifunctional pentru acele momente cand ai nevoie de o sesiune rapida de sport.

  1. Seteaza-ti mini-obiective

Nu este practic sa incepi un program de fitness cu ideea ca iti vei schimba complet viata si corpul intr-o luna. Fiecare persoana raspunde diferit la exercitii fizice, asa ca cel mai bine este sa ai rabdare si sa observi propriul ritm. Ca sa nu te descurajezi, seteaza-ti mini-obiective. Acestea pot fi, de exemplu, sa faci un anumit numar de flotari in plus in fiecare saptamana, sau sa alergi un 1 km in plus fara sa te opresti.

  1. Tine un jurnal

Scrie o lista cu toate beneficiile resimtite, si reviziteaz-o cand simti ca iti pierzi motivatia. Poti include pe lista orice mica schimbare pe care ai observat-o, spre exemplu, faptul ca ai mai multa energie, sau ca dormi mai bine.

  1. Schimba-ti rutina

Indreapta-ti atentia catre activitati variate si distractive, care te ajuta in scopurile pe termen lung dar iti satisfac si nevoia de relaxare. Daca iti place sa dansezi, poti participa la un curs de dans. Ca sa iti relaxezi si mintea, nu numai corpul, incearca activitati ca yoga sau tai-chi.

  1. Fa sport alaturi de familie sau un prieten

Timpul trece mai usor in compania potrivita. Scoate-ti familia sau prietenii la o plimbare, sau porneste o mica competitie, de exemplu pentru cine poate face mai multe flotari. Daca iti alegi un prieten sportiv, ai sanse mai mari sa te tii si tu de treaba.

  1. Adu-ti aminte ca exercitiile fizice nu sunt doar despre a obtine corpul ideal

Daca te concentrezi doar pe schimbari fizice, care se produc in timp, poti simti rapid sentimente de dezamagire si demotivare. Exercitiile fizice au o multime de alte beneficii, de la imbunatatirea somnului si a concentrarii, la intarirea oaselor si a sistemului imunitar.

  1. La final, iata cateva trucuri simple cu care te poti “pacali” atunci cand nu ai chef de sport:

–         Imbraca-te cu hainele de workout chiar daca nu ai chef. Vei avea mai multe sanse sa incepi exercitiile pentru ca esti deja echipat, si nu prea are sens sa stai degeaba prin casa.

–         Asociaza exercitiile fizice cu muzica, serialul, sau cartea audio preferate. O sa iti fie mai usor sa faci sport daca esti curios ce se intampla in episodul/ capitolul urmator din serialul/cartea audio preferata.

–       Intreaba-te daca vei regreta ca ai sarit peste o sesiune de sport. De obicei, raspunsul este da.

 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]