La fiecare inceput de sezon calduros este recomandat sa utilizezi un aparat de aer conditionat igienizat. Daca nu ai stiu pana acum, igienizarea aparaturi de aer conditionat, oricare ar fi capacitatea acesteia si locatia in care este utilizata, este o masura preventiva care ridica considerabil fiabilitatea aparatului si iti confera maximul de siguranta in exploatare in ceea ce priveste calitatea aerului din incapere.

Contrar ideii ca daca aparatul este utilizat doar sporadic si acest lucru nu ar justifica interventia unei echipe specializate pentru decontaminarea prin igienizare a acestuia, realitatea arata ca si in acesta situatie depunerile prin sedimentare succesiva a particulelor poluante de praf, alergeni sau polen pe filtrele aparatului de aer conditionat sunt prezente. Prin urmare nu ar trebui sa iti asumi un astfel de risc in a utiliza sistemul de climatizare daca acesta nu este sigur pentru tine si toti cei care folosesc camera pe care acesta o deserveste. Afectiunile respiratorii cauzate de utilizarea unui aparat de aer conditionat murdar nu sunt deloc placute, in timp cei acei care sufera de afectiuni cronice respiratorii, ori alergii la particule de praf si polen, sunt cu atat mai expusi.

Inaintea fiecarui sezon, fie el calduros, sau de inceput de iarna, planifica si solicita unei firme specializate in igienizarea si verificarea aparaturii de aer conditionat o astfel de interventie. Prin igienizare profesionista si cu materiale specializate de decontaminare a filtrelor se asigura o mai eficienta functionare a aparatului si se elimina doua efecte negative pe care nu vrei sa le suporti: functionarea aparatului de aer conditionat in suprasarcina datorata murdariei acumulate si uzura prematura a componentelor sale, precum si consumul excesiv de energie electrica care iti provoaca cheltuieli suplimentare.

De cele mai multe ori aceasta procedura este suficienta o data pe an inaintea inceperii sezonului calduros pentru ca marea majoritate a utilizatorilor folosesc aparatul de aer conditionat pentru a racori incaperile si a extrage excesul de umiditate din aer. Datorita faptului ca aparatura moderna este capabila acum sa ambienteze incaperile intr-o maniera performanta si economica chiar si iarna, atunci actiunea de ingienizare nu trebuie omisa imediat dupa trecerea sezonului cald, fiind o etapa bine-venita pentru a pregati aparatul de aer conditonat pentru iarna.

Acasa sau la birou, in propriul magazin sau atelier pentru servicii, aparatura de aer conditionat este pentru tine sau afacerea ta un adevarat sprijin. Fie ca utilizezi sisteme de climatizare de capacitate mica, sau un aparat de aer conditionat 12000 btu care are suficienta putere pentru incaperi de pana la 30 de metri patrati, merita sa ai grija sa ii oferi o intretinere de calitate.