Ce inseamna mai exact oftalmologie

Problemele pe care le pot intampina pacientii cu oftalmologii sunt foarte diverse. Vorbim despre persoane cu deficiente de vedere, vorbim despre persoane si despre cei care doresc sa-si controleze sanatatea. Problemele pe care le pot intampina pacientii cu oftalmologii sunt foarte diverse. De aceea trebuie sa vizitezi si tu sectia de oftalmologie pentru un consult complet.

Oftalmologul va fi cel mai in masura sa furnizeze pacientului diagnosticul corect. Apoi, vi se va oferi un plan de tratament adecvat.

In timpul consultului de oftalmologie, va fi posibila descoperirea unor probleme legate de alte specialitati medicale, precum diabetul.

Iata cand trebuie sa veniti la un cabinet de oftalmologie

Aveti o vedere slaba;

Simtiti dureri la nivelul ochilor;

Aveti o senzatie de corp strain in ochi;

Va lacrimeaza ochii din senin;

Va pierdeti brusc vederea.

Iata si afectiunile ce le poti trata la Romgermed

Unele dintre principalele situatii pe care le puteti determina intr-un consult de ochi sunt urmatoarele. In primul rand, este presbiopia, care este o boala a ochilor care implica lentila si are o flexibilitate redusa.

Daca va confruntati cu acest tip de presbiopie, sunteti un pacient care are dificultati in a se concentra asupra obiectelor apropiate. Presbiopia este opusul miopiei. In miopie, pacientul nu poate vedea clar obiecte indepartate. In plus, puteti identifica alte boli, cum ar fi cataracta, care este o alta boala a ochilor.

Poate aparea la persoane cu varsta peste 55 de ani. Dar, in unele cazuri, aceasta cataracta apare si la copiii mici. Ambii ochi sau unul dintre ochi sunt afectati.

De asemenea, am identificat glaucomul, o boala care cauzeaza deteriorarea progresiva a nervului optic.

Din pacate, in unele cazuri, glaucomul poate provoca pierderea totala a vederii.Poate aparea la persoane cu varsta peste 55 de ani. Dar, in unele cazuri, aceasta cataracta apare si la copiii mici. Ambii ochi sau unul dintre ochi sunt afectati. De asemenea, am identificat glaucomul, o boala care cauzeaza deteriorarea progresiva a nervului optic.