4 Motive pentru care sa Nu Investesti in Garsoniere de Inchiriat Craiova

de | iul. 27, 2020 | Diverse

photo 1483639614554 03499ee15ae0?ixlib=rb 1.2

Exista multe persoane care cred ca investirea in Craiova imobiliare presupune doar acumularea unui numar cat mai mare de garsoniere de inchiriat Craiova pentru a-si construe un portofoliu. Desi este adevarat ca un portofloliu se poate construi si doar din astfel de proprietati, un portofoliu sanatos trebuie diversificat si cu alte proprietati. In plus, si acele imobile trebuie cumparate sau inchiriate in functie de anumite semne pe care orice invstitor ar trebui sa ajunga sa le stie si sa le poata interpreta.

Reguli pentru cei care Doresc sa Investeasca in Craiova Imobiliare

Piata de imobiliare permite oricui doreste sa incerce sa exploreze acest domeniu posibilitatea sa o faca, cu conditia intelegerii si acceptarii catorva reguli de baza. Acestea, desi nu sunt neaparat efectiv scrise sau recunoscute ca fiind reguli, au capatat acest statut in urma adoptarii si aplicarii lor de catre mai toti jucatorii din aceasta piata. Ele pot fi desigur modificate si adaptate in functie de evolita pietei, insa un prim pas spre o cariera de investitor imobiliar este acceptarea lor. O prima astfel de regula este chiar cea legate de volatilitatea pietei. Orice investitor trebuie sa inteleaga faptul ca piata se comporta aproape ca un organism viu, reactionand la stimuli externi cu raspunsuri specific. De aceea oricine doretse sa investeasca in aceasta piata trebuie sa fie pregatit pentru ceva dinamic si nu static.

O alta regula pentru investitorii in Craiova imobiliare este aceea ca astfel de investitii se fac pe termen lung. Exista desigur si cei care vor doar sa speculeze piata pentru perioade scurte de timp. Acestia insa nu au neaparat statutul de investitori. Un investitor este constient ca exista riscul unor scaderi dramatice dar si sansa unor castiguri immense. De asemenea, un ivestitor stie ca astfel de castiguri rareori vin peste noapte. Ele sunt rodul unor perioade de asteptare si a profitarii de momentul potrivit pentru a lichida un portofliu sau a-l intarii. Astfel de miscari sunt comune pe piata imobiliarelor dar trebuie calculate si coordinate in functie de ceilalti actori din piata.

O alta regula ce trebuie inteleasa de cei care doresc sa investeasca in Craiova imobiliare ar fi aceea ca un portofoliu nu trebuie sa stagneze odata creat. Portofoliile, asemenea pietei, se comporta aproape ca un organism viu. Acesta este intr-o continua evolutie. Oricine doreste sa investeasca in piata de Craiova imobiliare ar trebui sa inteleaga acest lucru si ca evolutie nu inseamna numai crestere. Un portofoliu va avea atat perioade de crestere cat si de descrestere, atat in volum cat si in valoare. Astfel, portofoliul va ramane sanatos si adaptat la situatia din piata. Desi astfel de schimbari si adaptari nu sunt intotdeauna benefice din punct de vedere financiar, ele sunt inevitabile. De asemenea, un portofoliu trebuie sa fie diversificat pentru a putea fi competitiv. Diversificarea acestuia trebuie facuta numai in cazul sesizarii unor momente de oportunitate.

4 Motive sa nu Investesti in Garsoniere de Inchiriat Craiova

photo 1558954157 aa76c0d246c6?ixlib=rb 1.2

Investitiile facute in garsoniere de inchiriat Craiova sunt una dintre cele mai des intalnite forme de diversificare a unor portofolii deja stabilite. Acest lucru se intampla deoarece majoritatea considera astfel de investitii ca avand un grad de risc redus si o sansa de castig ridicata. Insa nu este intotdeauna asa. Desi investitiile pot parea sigure, exista anumite semne de care investitorul trebuie sa tina cont pentru a nu face greseli. Astfel de semne sunt poate uneori greu de citit si interpretat, mai ales pentru investitorii aflati la inceput de drum, dar ele se pot identifica odata cu acumularea experientei.

Un prim astfel de semn este legat de pozitionarea imobilului in sine. Desi s-ar putea crede ca zona in gare se gasesc garsoniere de inchiriat Craiova nu conteaza atat mult, ele fiind cautate de cele mai multe ori de persoane tinere, cu un stil de viata active, acest lucru nu este intotdeauna adevarat. Zona in care se gaseste o garsoniera spune multe despre potentialul acesteia de a fi profitabila pe termen lung. Desi o investitie intr-o garsoniera ieftina poate parea ca o miscare bun ape moment, investitorul ar trebui sa aibe rabdarea necesara de a analiza potentialul de dezvoltare al zonei si de abia apoi sa decida daca o astfel de investitie merita. S-ar putea ca o garsoniera ieftina sa insemne ca zona nu este tocmai pretabila locuintelor de acest gen.

Un alt semn care ar trebui sa dea de gandit oricarui investitor care vrea sa investeasca in garsoniere de inchiriat Craiova ar fi piata in sine. Daca acesta a observat ca piata are fluctuatii nefiresti de mari in ultima vreme, sau stagneaza in acest sector de prea mult timp, atunci investitor ar trebui sa-si puna un mare semn de intrebare vis-à-vis de viitoarul unei astfel de investitii. Desi theoretic, o piata care stagneaza este una previzibila si care suporta investitii, acets lucru nu este neaparat adevarat. O piata care a stagnat de prea mult timp poate indica faptul ca aceasta a ajuns la maximum si urmeaza o scadere puternica. Este de datoria investitorului sa fie capabil sa urmeareasca astfel de semne si sa actioneze in consecinta asupra lor.

Multe garsoniere de inchiriat Craiova devin parte din diferite portofolii si datorita faptului ca este relativ usor schimbarea destinatiei unui imobil cu o suprafata atat de mica. Insa, daca o astfel de schimbare nu este posibila, sau nu poate fi facuta decat cu un effort considerabil, atunci acea garsoniera nu merita investitia. Desi nu sunt multe astfel de cazuri, cele care totusi exista in piata ar trebui anticipate sau cel putin atent gestionate de investitorii care doresc un portofoliu competitiv.

Tot in randul schimbarilor care se pot aduce unui spatiu se incadreaza si ultimul semn de care un investitor ar trebui sa tina cont in momentul cumoararii unui spatiu. Ca si in cazul destinatiei, compartimenarea spatiului in sine ar trebui sa fie un lucru usor de facut. Daca insa aceasta nu se poate face usor sau implica prea multe costuri atunci investitorul ar trebui sa renunte la spatiu si sa se reorienteze.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]