Cele 3 intrebari la care trebuie sa gasesti raspuns inainte de a crea un brand

de | iun. 23, 2020 | Afaceri

Ce este identitatea unui brand? Este, pur si simplu, afirmatia despre cine esti si ce poti face pentru cineva. Cand gasesti modalitatea de a rezuma in cateva cuvinte emotionante intreaga promisiune a companiei tale despre ceea ce reprezinti, atunci cu siguranta ti-ai gasit brand-ul. 

Simplu, nu? Atunci de este este atat de important sa te ocupi de creare identitate vizuala si de ce se vorbeste atat de mult despre acest aspect? Pentru ca, multa lume nu poate sa faca acest lucru. Multe companii nu pot spune intr-un mod succint si interesant ce fac, pentru cine o fac si de ce o fac. Pur si simplu, nu pot. Iar la scurt timp, ei renunta. 

Totusi, chiar daca brand-ul si identitatea vizuala pare un lucru simplu de care te poti ocupa mai tarziu, atunci cand ai timp pentru asta, este necesar sa te mai gandesti o data la ceea ce poti castiga ocupandu-te inca de la inceput de tot. Crearea unei identitati vizuale bune a brand-ului tau este ceea ce va duce afacerea ta la urmatorul nivel. Mai mult, impactul ce va rezulta va fi mult mai mare decat vanzarile.  

Un brand bun va modela un model in care tu, angajatii, clientii sau investitorii se vor gandi la compania ta. Un brand bun este cel care comunica o poveste clara. 

Este cunoscut faptul ca toate acele companii cu povesti clare sunt mult mai apreciate de catre clienti si investitori.  Tot acestea sunt cele care au angajati care inteleg ce fac si de ce o fac. Aceste companii au capacitatea de a crea emotii in mintea si sufletul oamenilor, ceea ce este esential pentru cresterea vanzarilor. 

Pune toate aceste lucruri cap la cap si vei avea potentialul de a castiga mult in compania ta. Pana la urma, este adevarat faptul ca nimeni nu cumpara ceea ce nu intelege. 

Inainte de a te ocupa de crearea brandului si a identitatii vizuale a companiei tale, cauta raspunsul la urmatoarele intrebari. 

  1. Care este viziunea companiei tale? Unde vei fi peste 5, 10, 30 de ani? 

Pare uneori ca viziunea companiei este o linie de sosire aflata mereu mai departe. Insa, stim cu totii ca nu exista asa ceva. Nici in viata, nici in afaceri. Cu toate acestea, cu totii vrem sa stim unde mergem si la ce ajungem. Aceasta este viziunea, ceea ce cauti si este obiectivul pe care sa il aloci intregii echipe, inainte de a crea brand-ul. 

2. Care sunt valorile companiei? De ce faci ceea ce faci? 

Exista un motiv pentru care ’’viziunea, misiunea si valorile’’ sunt adesea legate intre ele, iar una duce catre cealalta. In timp ce incerci sa te gandesti la viziune, vei afla care sunt ideile si valorile ce o contureaza . 

3. De ce cred clientii ca esti diferit? 

Vorbeste cu clientii tai si afla ce cred ei ca faci bine si de ce apeleaza la serviciile sau produsele tale. Daca ai posibilitatea, vorbeste cu clientii noi despre decizia lor de a cumpara de la tine, cat totul este inca proaspat in mintea lor. Cercetarea pietei este esentiala si poate furniza date incredibil de valoroase. 

Astfel, primul motiv ce demonstreaza importanta brandului, si poate cel mai important motiv, este acela ca face o promisiune succinta clientilor tai, caci un brand bune spune mereu ce asteptari trebuie sa aiba consumatorii. 

Pentru servicii premium pentru brand-ul tau nu ezita sa accesezi Armeanu Creative Studio!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]