Cand vezi un actor fumand un trabuc in binecunoscutul film al regizorului Martin Scorsese, The Irishman, trebuie sa stii ca lucrurile sunt pe cale sa devina serioase in acea scena. Insa multe personaje se bucura de tutun fin pe tot parcursul filmului, care a fost nominalizat la 10 premii Oscar, inclusiv la cea mai buna imagine si cel mai bun regizor. 

In special doua personaje duc acest fumat de trabucuri sau de tigari de foi la un alt nivel: personajul Anthony „Tony Pro” Provenzano, interpretat de actorul britanic Stephen Graham si „Fat Tony” Salerno, interpretat de Domenick Lombardozzi. Scenele in care au trabucuri in maini, inevitabil, erau unele tensionate si tind sa fie unele din cele mai memorabile momente ale filmului.

O analiza altfel a filmului “The Irishman” 1

Achizitionarea de trabucuri pentru actori

Joel Weaver, managerul de proprietate pentru filmul The Irishman, a confirmat faptul ca in multe scene din film se fumeaza trabucuri, iar actorul care a fumat cel mai mult in acest film a fost Domenick Lombardozzi.

De ce ne vorbeste acesta despre tigarile din film? Pentru ca Weaver a facut cea mai mare parte din cumparaturile de trabucuri din cartierul sau, din Santana Premium Cigars, un magazin cu sediul in Brooklyn, care isi foloseste propriile trabucuri din tutunul dominican. Pentru actorul Lombardozzi, el s-a concentrat pe trabucurile mai mari si mai grele, precum robouros-urile, iar pentru Graham, el avea sa obtina o varietate de dimensiuni, inclusiv lanceros skinny.

Singurele trabucuri pe care le-a luat din alta parte a fost pentru Harvey Keitel, care a specificat ca doreste Toscano Originale. Astfel, Joel Weaver a marturistit ca a trebuit sa mearga tocmai in Mica Italia pentru a le gasi.

Scenele unde apar actorii fumand trabucuri

Actorul Lombardozzi apare in trei scene cruciale. In acest film este un personaj pragmatic care incerca sa rezolve o problema intre mafii. Astfel, pe tot parcursul screnelor personajul Fat Tony Salerno tine trabucul inclestat in coltul gurii, ramane calm, chiar daca pune intrebari incomode si decisive.

Intr-o scena cruciala, actorul Robert De Niro incearca sa-l convinga pe Al Pacino sa accepte acordul sa se retraga din afacere. Aici intervine regizorul Scorsese care intre aceste conversatii se fumeaza cate un trabuc. In acelasi timp si personajul Fat Tony Salerno este prezent la aceasta  scena si fumeaza in continuu, linistit si increzator.

Weaver mai spune si faptul ca Domenick Lombardozzi dorea un trabuc pentru fiecare scena. Insa de multe ori nici macar nu a fost aprins pentru ca regizorul nu a vrut sa exagereze cu fumatul in toate scenele.

Stephen Graham, care l-a jucat anterior pe Al Capone in „Boardwalk Empire”, produs tot de Scorsese, il face pe Tony Pro, actorul pe care il joaca in acest film, foarte puternic in lumea coruptiei a lui Jimmy Hoffa. 

Tigara pe care o fumeaza Tony Pro este o amprenta a propriei sale increderi in sine si vitejie, chiar si atunci cand agentii FBI apar pe terasa sa din Florida cu un mandat de arestare pentru a-i intrerupe jocul de poker. “Pot sa termin mana asta?” zice el, fara sa ridice privirea. Cu tigara in gura, cu mainile intepate, se desprinde brusc de agentul FBI ca si cum ar fugi, apoi se opreste si rade.

„Aceasta este o scena de 30 de secunde, dar au fost opt ​​ore de filmare”, isi aminteste Weaver. „Au fost consumate foarte multe trabucuri. Cu Domenick, in timpul filmarii unei scene de un minut, am consumat chiar si 20 de trabucuri. De multe ori vorbea cu tigara in gura, asa ca, desi nu era aprinsa, o mesteca atat de tare, incat trebuia sa o schimbam. Si a trebuit sa fim atenti in continuare, pentru ca uneori am taiat doua treimi din trabuc inainte de a-l aprinde, ca si cum ar fi fost fumat deja.”