5 greseli de antrenament si perspectiva in randul ciclistilor amatori

de | mai 27, 2020 | Ciclism

Odata cu incalzirea vremii tot mai multi pasionati de ciclism incep sa iasa la pedalat, insa nu toti sunt pregatiti pentru a face fata noului sezon.

Asadar, ce anume ar trebui sa faci pentru a face fata cu brio noului sezon de ciclism? Ce greseli faci in antrenamentul conceput pana acum si cum anume poti sa le indrepti? Iata doar cateva dintre informatiile pe care le vei gasi in articolul de mai jos.

1. Nu iti evaluezi in mod onest performanta

Inainte de a pune la punct un plan de antrenament, fie el cu greutati fitness sau fara, este bine sa stii unde te situezi. Tocmai de aceea, evaluarea abilitatilor si performantelor tale trebuie sa fie cat mai clara si obiectiva. Pentru a-ti fi mai usor, iata cateva intrebari la care sa iti raspunzi:

– Ce obiective am atins in timpul sezonului trecut?
– Ce obiective am esuat sa ating in sezonul trecut? Din ce motiv s-a intamplat asta?
– Care au fost punctele mele forte in sezonul care a trecut?
– Care au fost cele mai importante slabiciuni de care am dat dovada?
– Care este nivelul general al performantelor mele?
– Ce anume pot face pentru a imbunatati acest nivel?

2. Nu iti setezi obiective clare

Si pe care le poti masura si obtine fara prea mari dificultati. Este de preferat sa iti setezi obiective clare si specifice, impartite pe perioade de timp. De exemplu, iti poti impune sa parcurgi o cursa de 10 km intr-un timp cat mai scurt, in concordanta cu abilitatile tale. Important este ca de fiecare data sa iti depasesti propriile realizari.

3. Iti setezi obiective prea greu de atins

Fiecare dintre noi am dori sa devenim peste noapte asi intr-un anumit domeniu, insa asta nu se poate obtine batand din palme, ci cu multa munca si daruire. Astfel, daca iti propui ca anul viitor sa participi la Turul Frantei, asteapta-te sa faci fata dezamagirii, caci asta nu se va intampla. In loc a gandesti atat de departe, propune-ti mai bine ca anul viitor sa te inscrii la o cursa oficiala de ciclism, fie de la tine din oras, fie din alta parte. Doar asa vei evolua si vei ajunge mai aproape de obiectivul initial.

4. Renunti prea usor

De fiecare data cand dai piept cu un obstacol, ai tendinta sa renunti, iar asta este una dintre cele mai paguboase atitudini pe care le poti adopta. Nu zice nimeni sa te agati de un lucru pe care nu il poti sub nicio forma obtine, insa daca exista cea mai mica sansa de a-ti atinge obiectivul, nu renunta.

5. Nu stii cand sa schimbi planul

Zicala ”Socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ” este valabila si atunci cand vine vorba de antrenamentul tau. Pe hartie acesta poate arata perfect, insa este posibil ca realitatea sa fie alta. Fii pregatit sa te adaptezi, astfel incat sa iti atingi obiectivele propuse.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.177)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]