Inregistrarea domeniului web, drumul companiei tale catre succes

de | mai 25, 2015 | Internet

Ideea de a avea o afacere surade unui numar tot mai mare de oameni atat din tara noastra cat si la nivel international. Acestea pot aduce venituri substantiale atata timp cat afacerea beneficiaza simultan si de un site de prezentare prin intermediul caruia sa se promoveze atat serviciile cat si produsele pe care le comercializati. A avea un site web sau un blog nu mai este un moft ci acesta a devenit o adevarata necesitate pe fondul existentei unei concurente acerbe pe piata.
Pentru a avea un site pe internet, primul pas pe care trebuie sa il faceti in acest sens este acela de a inregistra domeniul web. Pentru a exista pe internet, un site web necesita inregistrarea unui domeniu, urmat de alegerea unui pachet de gazduire potrivit pentru afacerea pe care o detinem. Principalul furnizor de servicii de gazduire web si inregistrare domenii de la noi din tara, Gazduire.ro, ne spune care sunt cele mai importante aspecte de urmarit la inregistrarea unui domeniu web.
Un domeniu web reprezinta o adresa virtuala. La fel cum adresele fizice desemneaza locatiile in care pot fi regasite companiile, acelasi principiu de functionare este utilizat si de catre adresele virtuale, doar ca acestea sunt exclusiv intalnite in mediul online. Inregistrarea unui domeniu web reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care ii facem atunci cand vrem sa lansam o afacere de succes.
Este de prisos sa aducem in discutie succesul incontestabil al internetului din ultimii ani. Drumul unei comapnii catre succes este mul mai facil daca alaturat exista si un site web de promovare datorita faptului ca internetul a devenit unul dintre instrumentele pe care le folosim frecvent pentru tot soiul de cautari. In aceste conditii, sansele sa avem o companie de succes sunt destul de mari daca respectam cateva principii simple.

slide hosting full height

Gazduire web – Gazduire.ro

Unul dintre cele mai importante principii cu privire la alegerea unui nume de domeniu este alegerea numelui in sine. Este recomandat ca acesta sa fie scurt si la obiect. Cu alte cuvinte un nume scurt este usor de retinut de catre un utilizator de internet si poate fi usor transmis mai departe. Sansele de a fi reamintit cresc cu atat mai mult cu cat numele ales este reprezentativ pentru produsul sau serviciul pe care il oferiti.
O problema frecventa care apare la alegerea numelui de domeniu este acela de a nu incalca drepturile de autor ale unei alte companii care detine un domeniu asemanator. Este important de retinut faptul ca este imposibil sa achizitionati un domeniu deja inchiriat. In acest sens, este de dorit sa evitati achizitionarea unor domenii cu extensii diferite care se aseamana cu cele ale marilor companii pentru a evita eventualele procese intentate de acestea.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]