Jihye Kang revolutioneaza mobilierul de inox

de | mai 25, 2020 | Home & Deco

Jihye Kang, absolventa a Universitatii Hongik din Seul, Coreea de Sud, a lansat de curand o linie revolutionara in domeniul mobilierului: inox modern. Aceasta linie se numeste Purity si este realizata din acril si otel inoxidabil. Designerul foloseste tehnici adecvate menite sa exploreze efectele de refractie care se pot obtine cu materiale si forme simple, moderne si elegante.

Jihye Kang revolutioneaza mobilierul de

Cum a aparut linia de mobilier de inox si acril Purity

Fascinata de modul in care lumina se joaca cu anumite materiale, Kang a inceput sa cerceteze diferitele caracteristici si potentialul acrilului, concentrandu-se pe proprietatile sale reflectante si refractive. Dupa ce a studiat grosimea, forma si dimensiunea acrilului, tanara designera din Seul a descoperit ca refractia materialului este cel mai bine valorificata prin tije de forme rotunjite.  

Seria de mobilier inox si acril Purity cuprinde 10 piese – mese, scaune, pereti despartitori – toate realizate din bare acrilice groase, cilindrice, care sunt dispuse in randuri ordonate si montate pe un suport din inox.

Kang si-a dorit sa combine acrilul cu un material care sa completeze proprietatile de refractie. Astfel, ea a confectionat mobilier din inox in diferite forme si dimensiuni, experimentand solutii de deformare a imaginilor reflectate.

Transparenta acrilului aduce un plus de eleganta mobilierului de inox

Cu toate ca prima impresie creata de acril este aceea de greutate si staticitate, transparenta acestuia creeaza o interactiune fascinanta intre material si imaginile in miscare din jurul mobilierului. Relatia dintre acril si inox face ca mobilierul sa devina unul dinamic si plin de viata. Jocul luminilor si al imaginilor deformate in timpul miscarii aduc un plus de eleganta, mobilierul fiind modern si avangardist.

Reguli de baza in realizarea mobilierului Purity

Dupa cum explica tanara designer, colectia de mobilier Purity are cateva reguli de baza. In primul rand, tijele rotunde de acril trebuie sa aiba dimensiuni si alinieri bine determinate pentru a realiza corespunzator jocul luminii si a imaginilor. In al doilea rand, obiectele si materialele folosite in combinatie cu acrilul trebuie sa aiba forma cat mai simpla si mai obisnuita. Acest lucru permite utilizatorilor sa observe clar efectele refractiei care se schimba in raport cu linia vizuala a privitorului.

Ultima regula consta in utilizarea formelor de baza, comune si cat mai simple, si evitarea elementelor foarte decorative.

Yang foloseste un adeziv special pentru a fixa componentele acrilice care alcatuiesc fiecare obiect de mobilier, asigurandu-se ca realizeaza linii cat mai curate care sa nu distraga atentia de la calitatile materialului.

Totul incepe cu o macheta

Pentru a se familiariza cu calitatile imprevizibile ale acrilului, Jihye Kang a experimentat o varietate de finisaje de suprafata si a realizat o macheta la scara de 1:10 a fiecarei piese inainte de fabricatie. Totodata, Kang declara ca inca exista cateva aspecte asupra carora nu detine controlul deplin si pe care nu le poate prezice.

Datorita faptului ca acrilul este afectat de pozitia mobilierului, fundalul, lumina naturala sau artificiala, miscarea privitorului si unghiul de vizualizare, seria Purity dezvaluie constant efecte noi, neasteptate, fiind un mobilier de inox si acril fascinant.

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.966)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.060)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.199)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]