7 sfaturi simple pentru o piele a mainilor fina ca matasea

de | apr. 27, 2020 | Life, Sanatate

Ca si pielea tenului, intretinerea pielii mainilor trebuie sa ocupe un loc important in ritualul de zi cu zi al fiecarei femei. Treburile zilnice, activitatile gospodaresti si spalarea excesiva a mainilor pot afecta aspectul acestora, dar si sanatatea lor.

Indiferent ca te bucuri genetic de o piele fina, la folosirea excesiva a detergentilor, mainile oricui vor avea de suferit. Iar variatiile hormonale provoaca retentie hidrica, mai exact umflarea mainilor, dar si uscarea pielii.

Fie ca esti proaspata mamica si speli tot timpul, fie ca esti o femeie de cariera, care se ocupa doar ocazional de treburile casnice, mainile tale trebuie sa arate bine tot timpul. Nu lasa aceste aspecte sa-si puna amprenta asupra aspectului mainilor tale. Ele au fost si raman in continuare cartea de vizita a oricarei femei. Ia masuri. 

7 sfaturi simple pentru o piele a mainilor fina ca matasea56

Iata cateva sfaturi care te ajuta sa iti pastrezi pielea mainilor, fina ca matasea:

  • Foloseste manusi cand speli cu detergenti

Detergentul de vase, de rufe si toate chimicalele de pe piata pentru curatirea casei sunt de mare ajutor in zilele noastre, insa au si un mare defect: usuca excesiv pielea mainilor, provocand chiar alergii.  De aceea, spalarea vaselor, a hainelor sau spalatul excesiv pe maini cu diferite substante, pentru a ne proteja de virusuri ar trebui sa se faca cu masura. Solutia salvatoare ar putea fi folosirea manusilor de fiecare data cand utilizezi chimicale. Sau opteaza pentru geluri cu balsam, care protejeaza pielea mainilor.

  • Evita cat mai mult sa ridici greutati

Fie ca este vorba de cumparaturi grele, mutat mobila sau ridicat scaunul copilului in masina, toate aceste actiuni trebuie facute mai rar si cu cap. De exemplu, cand transporti scaunul de masina al bebelusului, ajuta-te si de antebrat, nu folosi doar palmele. Astfel, vei usura presiunea pe muschii mainii. Cand vine vorba de cumparaturi grele, foloseste un rucsac sau un troler de cumparaturi. Obiectele mai grele ar trebui ridicate cu ambele maini.

  • Gimnastica in fiecare zi

Atat dimineata, cat si seara, cateva minute fa cateva exercitii cu mainile. De exemplu, poti inchide si deschide pumnul de 20 de ori, roteste palmele din incheietura de cate 30 de ori, scrie sau mimeaza ca scrii ceva la calculator timp de 15 minute pe zi, chiar daca el este oprit. Aceste exercitii detensioneaza si relaxeaza muschii mainii.

  • Foloseste produse de ingrijire potrivite 

De la maini uscate la unele catifelate nu e decat un pas: crema. Fiecare tip de piele are nevoile sale, indiferent ca vorbim de pielea fetei sau a mainilor. Astfel, daca ai pielea sensibila, uscata sau mixta, trebuie sa folosesti produse adecvate fiecaruit tip de piele, pentru a nu le agresa si mai tare. Un specialist iti poate recomanda produsele potrivite si, in fiecare seara, ar trebui sa aplici o crema hranitoare pentru refacerea tesuturilor pielii.

  • Aplica masti hranitoare sau scrub-uri

Nu doar pielea fetei are nevoie de ingrijire suplimentara prin aplicarea unei masti hidratante. Macar o data pe saptamana ar trebui sa aplici, atat pe pielea fetei, cat si a mainilor o masca hranitoare. Mastile cu extract de masline, unt de cacao sau de shea hidrateaza si revitalizeaza intens pielea mainilor, facandu-le fine ca matasea. O data pe saptamana poti sa freci mainile umezite cu putin malai, clateste-le si maseaza-le cateva minute cu un ulei esential. Doar asa mainile tale vor capata catifelare, suplete si miros placut.

  • Protejeaza-le importiva razelor UV

Expunerea la soare este benefica pentru sanatate, dar pielea va avea de suferit. Razele UV sunt raspunzatoare de aparitia petelor cutanate pe maini, riduri si uscaciune. Nu le expune excesiv la soare, sau macar foloseste creme cu factor de protectie adecvat si pe pielea mainilor.

  • Bea suficiente lichide

Organismul uman, dar si pielea are nevoie de multa hidratare. Pentru a te bucura de o piele fina ca matasea bea zilnic minimum 2 litri de apa pe zi. De asemenea si cremele trebuie sa aiba un continut ridicat de apa si substante active.

Nu lasa rutina si treburile de zi cu zi sa isi puna amprenta pe aspectul pielii tale. Foloseste aceste cateva sfaturi si pastreaza-ti pielea mainilor fina si catifelata.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]