Au apus de multa vreme timpurile in care munca agricola era realizata in cea mai mare parte de catre oamenii de la sate, acolo unde agricultura a reprezentat pentru multa vreme principala sursa de obtinere a hranei. Agricultura este importanta si astazi, in lumea asta despre care ne place sa spunem ca este moderna avand in vedere ca aceasta inca reprezinta locul din care ne procuram cea mai mare parte din hrana. In prezent insa, lucrurile s-au schimbat enorm avand in vedere ca agricultura se realizeaza in cea mai mare parte cu ajutorul unor utilaje agricole specifice, astfel ca majoritatea activitatilor de aceasta natura, se realizeaza in prezent intr-un mod mult mai eficient. Utilajele agricole, indiferent ca vorbim despre cele mari cum sunt tractoarele sau combinele sau despre cele mici cum sunt motocultoarele sau motocoasele, fiecare dintre acestea reusesc in prezent sa aduca un plus de eficienta in activitatile agricole pe care le desfasuram.

Daca in trecut gasirea unor utilaje agricole reprezenta o mare provocare, in prezent putem spune ca magazinele si targurile de specialitate ne intampina cu o diversitate impresionanta de utilaje agricole, care mai de care mai performante, astfel ca alegerea celor de care avem cu adevarat nevoie poate deveni o provocare reala chiar si pentru cei mai priceputi agricultori. Pentru ca stim cat de complicate pot deveni lucrurile in astfel de situatii si mai ales faptul ca la mijloc este vorba despre o investitie pe termen lung, am pregatit o lista cu cateva dintre cele mai folositoate utilaje agricole la care pot apela micii si marii agricultori pentru a se putea bucura de un plus de eficienta.

Tractoarele.

In materie de utilaje agricole, tractoarele au fost si vor fi mult timp de acum inainte unele dintre cele mai uzuale utilaje agricole avand in vedere fiabilitatea si multifunctionalitatea acestora. Desi tractoarele sunt astazi mai comune ca niciodata, ele presupun totusi niste investitii destul de mari, motiv pentru care in general acestea sunt destinate activitatilor agricole care se desfasoara pe terenuri extinse.

Motocultorul.

Motocultorul este unul dintre utilajele agricole cele mai apreciate de catre micii agricultori avand in vedere ca acestea sunt ideale pentru ingrijirea suprafetelor de teren mai mici. Motocultorul poate fi accesorizat in diferite feluri, astfel ca el poate fi un semanator de exceptie, un plug, insa poate fi util si la recoltat. Practic, motocultorul este unul dintre utilajele agricole care nu ar trebui sa lipseasca niciunui agricultor care pune pret pe eficienta.

Motocoasa.

Motocoasa este specific creata pentru a oferi eficienta in ceea ce priveste cositul, astfel ca pe acele suprafete de teren unde nu se poate patrunde cu cositorile mari, o motocoasa reprezinta un produs de exceptie in acest sens.

Motosape.

O motosapa poate inlatura in totalitate efortul fizic pe care era necesar sa il depui prin utilizarea clasica a unei sape, astfel ca aceste utilaje agricole au devenit astazi mai uzuale ca niciodata, fiind ideale mai ales pentru micii agricultori, care au de intretinut suprafete de teren mai mici si unde tractoarele nu pot patrunde cu usurinta.