Care Sunt Solutiile Imobiliare Craiova Pentru Izolare Si Distantare Sociala?

de | mai 7, 2020 | Servicii

photo 1432297984334 707d34c4163a?ixlib=rb 1.2

Carantina impusa la nivel national a demonstrate multora care le sunt prioritatile. Daca unii au descoperit ca acumularea de alimente este cea mai importanta activitate pentru ei in aceasta perioada, altii au ajuns la concluzia ca raspunsul la o carantina fara griji este cat mai multa hartie igienica. Insa problema cea mai mare, recunoscuta la nivelul intregii populatii, s-a dovedit a fi izolarea de lumea de afara. Petrecerea unui anumit numar de zile, chiar saptamani, poate avea efecte nefaste asupra organismului, de aceea foarte multi au incercat sa gaseasca raspunsul la aceasta problema in imobiliare Craiova. Pentru a putea avea o carantina cat de cat lipsita de griji multi au cautat chirie Craiova in afara zonelor urbane sau au apelat la creativitate pentru a evita dezvoltarea de stari anxioase din cauza statului prelungit numai in casa.

Nevoia De Chirie Craiova

Desi a suferit o incetinire simtitoare, piata de imobiliare nu s-a oprit. Acest fapt se datoreaza in parte persoanelor care se pregatesc pentru ceea ce va urma cat si celor care au vazut in perioada de izolare si distantare sociala o sansa pentru petrecerea de timp de calitate alaturi de families i cei dragi. Din acest motiv a existat o crestere a cautarilor de chirie Craiova, in special in zonele din afara oraselor. Foarte multi oameni au inteles ca cel mai bine este sa iti petreci izolarea, daca nu inconjurat de prieteni si cunostinte, macar in mijlocul naturii sau cat mai aproape de aceasta. Astfel, foarte multi au ales sa inchirieze case la tara sau care au macar o mica curte sau zona verde. Astfel de investitii sunt o mana cereasca atat pentru cei care cauta astfel de locatii, pentru ca le permite sa nu ajunga sa se simta inchisi intr-un apartament sau garsoniera la bloc, cat si pentru cei care ofera spatiile respective deoarece este un important aport financiar atat de binevenit in astfel de situatii.

Insa nu toata lumea isi permite sa ia o casa in chirie Craiova pe perioada pandemiei. Cei care nu au un buget suficient de mare pentru o astfel de izolare de lux, sau care nu pot parasi orasul din motive ce tin de natura slujbei, pot opta pentru inchirierea unui spatiu ceva mai generos decat ce au in prezent sau macar care sa aibe cateva imbunatatiri. In astfel de situatii, apartamentele cu multi metrii patrati sunt o binecuvantare si o potentiala oaza de catsig pentru proprietarii lor. Nu trebuiesc ignorate nici penthouse-urile care ofera panorama spectaculoase si suficient spatiu pentru cineva care vrea sa-si dezmorteasca picioarele fara a fi nevoit sa completeze declaratii sau sa poarte masti si manusi. De asemenea, nu sunt de ignorat nici proprietatile care au terase sau balcoane mari, mai ales daca acestea sunt deschise. Daca in trecut tendinta era de a se inchide cu tamplarie si geamuri astfel de spatii, in ziua de azi ele pot fi punctele de atrcatie principale ale unei locuinte.

In astfel de situatii, in care se cauta evadarea cu orice chip din cotidianul sufocant, este foarte important ca cel care cauta sa nu se arunce cu capul inainte mizand la primul anunt gasit pe internet. Desi sunt circumstante special, asta nu inseamna ca trebuie sa fe ia decizii pripite. O investitie imobiliara ramane o investitie imobiliara indiferet cand este ea facuta. O decizie de orice natura trebuie luata in urma unei analize atente a pietii si a resurselor disponibile si a unei evaluari a tuturor ofertelor.

Investitii In Imobiliare Craiova

photo 1561023367 50a6e054d890?ixlib=rb 1.2

In astfel de momente, precum cel al unei pandemii mondiale si a anuntarii unei crize financiare, este nevoie de foarte mult calm in ceea ce priveste investitiile imobiliare Craiova. In primul rand trebuie inteles faptul ca o pandemie nu inseamna automat colapsul unei ramuri a economiei, cu atat mai putin a uneia atat de imprtante precum imobiliarele. Desi acestea este posibil sa treaca pe unul din locurile din ura ca si importanta, piata imobiliara ramane un organism viu capabil de autoredresare. In astfel de circumstante este nevoie ca toti factorii implicate sa inteleaga ca situatia nu se va rezolva de pe o zi pe alta si ca panica nu face decat sa nasca mai multa panica. Vanzarile sau cumpararile hazardate nu isi au rostul.

Exista mai multe feluri in care piata de imobiliare Craiova isi poate reveni dupa aceasta criza. Prima, si cea mai profitabila pentru toate partile implicate este in sine asteptarea. Dupa un eveniment ca acesta economiei oricarei tari, si in consecinta economiei globale, ii va lua ceva timp pentru a se regla. Asta inseamna ca o perioada investitiile in imobiliare, mai ales cele in spatii industriale sau mari ansambluri rezidentiale, ar putea fi trecute pe plan second. Asta insa nu inseamna ca ele vor fi uitate sau ignorate foarte mult timp. Dupa o perioada de reglaj va urma o noua perioada de dezvoltare in care investitorii vor dispune din nou de lichiditati iar cererea pentru imobiliare va reveni usor, usor la normal. Important in acest scenariu este rabdarea si securizarea portofoliilor existente. Este de asemenea un moment prielnic pentru mici investitii din partea celor care isi permit.

Un al doilea scenariu care ar ajuta piata imobiliara ar fi interventia statului prin mecanismele specific. Acestea ar putea fi orice de la acordarea de imprumuturi cu dobada preferentiala pentru dezvoltatori pana la scutirea de la plata impozitelor petru contractele de inchiriere. Un prim pas in acest sens a fost facut odata cu posibilitatea suspendarii platii ratelor la creditele ipotecare, insa in cazul in care situatia se va agrava sunt de asteptat alte forme de interventie din partea statului si a organielor abilitate. Si in acest caz este de preferat ca cei aflati in situatia de a depinde de un astfel de ajutor sa nu ia decizii pripite si sa analizeze cu mare atentie toate optiunile inainte de a face urmatoarea miscare. Desi interventia statului constringe intr-o oarecare masura investitorii pe viitor, acesta este un alt scenariu plauzibil.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]