Anunturi Imobiliare In Vremea Pandemiei De Coronavirus

de | mai 3, 2020 | Afaceri

photo 1516156008625 3a9d6067fab5?ixlib=rb 1.2

Volatilitatea pietei imobiliare nu este un lucru nou nici pentru clientii de ocazie si nici pentu jucatorii mari din industrie. Acest fapt a fost din nou relevant in ultima perioada cand intreaga planeta se confrunta cu pandemia starnita de raspandirea virusului Covid-19. Insa chiar si intr-o astfel de situatie, inventivitatea si adaptabilitatea celor din piata ar putea fi Solutia iesirii din criza. O prima forma de adaptare la aceasta noua provocare ar fi aparitia de anunturi imobiliare, din diferite zone ale tarii, de forma inchirieri aprtamente Iasi sau inchirieri garsoniere Craiova in scopul autoizolarii sau carantinarii pe perioada manifestarii acestui virus. Astfel de solutii nu sunt noi, dar sunt foarte eficiente pentru a pastra o piata puternic afectata de aceasta criza mondiala pe linia de plutire, fara a fi nevoie de interventii ale statului sau de indatorare mai mare la banci.

Inchirieri Garsoniere Craiova In Vreme De Pandemie

Segmentul de chirie a pietei imobiliare este poate cel mai vulnerabil al ei si de aceea este sic el mai afectat. Dat fiind faptul ca inchirierea unui spatiu, desi presupune in conditii normale un angajament legal intre proprietar si client, nu obliga clientul la foarte multe indatoriri in special in cazuri de forta majora, astfel de angajamente sunt cat se poate de simplu de incalcat. In Romania ultimelor luni foarte multi chiriasi si-au parasite locuintele, intorcandu-se la familii, alegand sa renunte pur si simplu la cheltuiala in plus reprezentata de chirie si plata utilitatilor. Asta a facut ca multi proprietari, care nu aveau alte surse de venit in afara chiriilor, sa se vada nevoiti sa reduca preturile semnificativ sau chiar sa incerce sa vanda spatiile detinute pentru a se putea intretine.

Un alt factor care a favorizat “abandonarea” chiriilor a fost posibilitatea lucrului la distanta. Majoritatea celor care au cautat in trecut inchirieri garsoniere Craiova sunt persoane tinere. Un numar semnificativ din acestea desfasoara o activitate care se poate face si de la distanta. Fie ca este vorba de cursuri la diverse facultati, fie ca lucreaza in diferite sectoare ale economiei, acolo unde a existat posibilitatea efectuarii activitatii de la distanta acestia au profitat de ea. In contextual unei eventuale crize economice acesta pare a fi cel mai inteligent lucru de facut.

Exista insa si alte situatii. Tocmai pentru a preveni un exod a chiriasilor ulti prorpietari au venit in intampinarea problemei reducand sau chiar eliminand plata chirie pe durata declararii pandemiei. Acest lucru a dat o gura de oxigen atat chiriasilir care si-au putut redirectiona eforturile spre munca aprovizionare si sanatate proprie, fara a mai avea stresul platii chiriei cat si prorpietarilor care, desi nu incaseaza in aceasta perioada, nu raman cu spatiile goale si nu sunt nevoiti sa caute alti clienti odata cu terminaea crizei. Astfel de exemple pot fi inatlnite peste tot in lume, existand un oarecare sentiment de solidaritate intre proprietari si chiriasi in lupta impotriva situatiei.

Anunturi Imobiliare Adaptate

nu a reusit sa stopeze definitiv sectorul imobiliarelor. Atat agentiile cat si proprietarii si dezvoltatorii s-au mobilizat si au redefinit termenii in care se fac afaceri in acest sector. Astfel au aparut anunturi imobiliare adaptate situatiei. Daca in unele cazuri astfel de anunturi pot parea amuzante, ele sunt cat se poate de serioase si vin ca o forma evolutiva normala la nivelul mediului de afaceri din acest segment. Cele mai multe sunt cele care ofera spatii de inchiriat persoanelor care cauta sa se distanteze de membrii familiei, dar care nu pot din lipsa de spatiu. Astfel de situatii sunt des intalnite dat fiind faptul ca autoizolarea presupune contact aproape zero a celui suspectat cu ceilalti membrii ai unei gospodarii, ceea ce este de cele mai multe ori imposibil din punct de vedere al compartimentarii spatiului.

O alta categorie de persoane care cauta chirie in aceste momente sunt cei care nu-si pot desfasura activitatea la distanta si care sunt obligati sa faca naveta de la domiciliu si pana la locul de munca. In aceasta categorie se inscriu forte multe persoane, de la personal medical si pana la functionarii din administratia publica locala si centrala care asigura coordonarea activitatilor de combatere a epidemiei. In situatia acestor persoane proprietarii si investitorii de pe piata de imobiliare dau chiar o mana de ajutor in plus, oferind spatiile aflate in portofolii gratuit. Exista numeroase anunturi imobiliare care anunta oferirea cu titlu gratuit a unor spatii unor persoane aflate in dificultate in aceste vremuri sau persoanelor implicate direct in combaterea raspandirii si infectarii. Astfel de situatii se intalnesc mai ales in cazul oraselor mari, unde investitiile in imobiliare din ultima vreme s-au inmultit semnificativ.

Piata Imobiliara Dupa Pandemie

photo 1560518883 ce09059eeffa?ixlib=rb 1.2

Piata imobiliara de-a lungul timpului a dat dovada de multa creativitate cand a venit vorba de a se redresa. Vor exista intotdeauna momente in care aceasta va trece prin momente de cumpana, insa jucatorii mari de pe piata vor stii intotdeauna cum sa actioneze pentru ca aceasta sa nu se prabuseasca. Astfel, desi se poate observa o stagnare a pietei in momentul de fata, aceasta da semne de insanatosire. Experti precum Dorel Nita au anuntat ca in ultimele doua saptamana au existat chiar si usoare tendinte de crestere a preturilor pentru apartamente in Bucuresti si Cluj-Napoca.

In aceste conditii, atat investitorii cat si ofertantii nu au decat sa astepte. Nici o criza nu este fara sfarsit, iar desi este posibila o diminuare in plus a preturilor fata de cele actuale, piata are resurse suficiente de a-si reveni. Preferabil ar fi pentru cei care au spatii in portofolii sa nu se grabeasca sa le vanda sau sa se sperie ca raman cu ele neocupate, ci sa incerce sa isi reconfigureze abordarea sis a astepte momentul potrivit. In nici o piata sau sector al economiei nu exista garantia unei cresteri constante. Astfel de perioade de descrestere sunt uneori chiar binevenite ca instrumete de reevaluare a cotatiilor si de testare a capacitatii jucatorilor de a se adapta.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.049)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]