De ce primul lucru de care ai nevoie pentru afacerea ta este o strategie de branding?

de | apr. 1, 2020 | Servicii

Vrei sa incepi o afacere si tot auzi in jurul tau despre brand si strategie de branding. Iar primul lucru care iti vine in cap este un logo si un site web care sa te ajute cu prezentarea si vanzarea noilor produse sau servicii. Totusi, branding-ul este mult mai mult decat un simplu logo. Inainte de a te gandi cum vrei sa arate logo-ul tau sau cum sa fie reprezentat vizual, trebuie sa stabilesti cum iti vei prezenta afacerea, iar aceasta este strategia de branding. 

Crearea unei strategii de brand va ajuta ca afacerea sa ramana in atentia tuturor si sa aiba succes pe termen lung. Iar cand toate obiectivele afacerii tale sunt intelese clar, atunci toate deciziile urmatoare trebuie luate in conformitate cu acestea. 

Ce este strategia de branding? 

O strategie de branding de la Armeanu Creative Studio este un plan care ajuta afacerea sa se conecteze cu audienta. Aceasta include toate acele aspecte precum misiunea si scopul, audienta, dar si valorile sau avantajul competitorilor. Definirea strategiei tale de branding creeaza o baza puternica a afacerii tale. Aceasta iti permite sa faci alegeri strategice, informate, pe tot parcursul dezvoltarii afacerii. 

Crearea unei strategii de brand 

Pentru a putea crea o strategie de brand, in primul rand trebuie sa pui cap la cap anumite informatii sau detalii referitoare la inceperea afacerii tale.  In primul rand, trebuie sa intelegi exact problema pe care compania ta o va rezolva. Adesea, companiile spun despre produsele sau serviciile oferite ca pot fi folosite de oricine sau ca acestea vor ajuta atat de multe persoane. Cu toate acestea, definirea clara a problemei pe care o rezolva serviciile sau produsele oferite de tine, va ajuta la crearea unei abordari mai directionate pentru brand-ul tau. 

Poti sa incepi prin a te intreba care sunt punctele slabe ale persoanelor carora le sunt dedicate aceste servicii sau produse? De ce este necesara compania ta pe piata? Astfel, vei reusi sa te concentrezi asupra activitatii de baza a afacerii tale. 

Definirea si dezvoltarea misiunii tale 

Misiunea companiei tale este obiectivul acesteia. Deci, ce vrea compania ta sa faca? De exemplu, misiunea Google este : ‚sa organizeze informatiile din lume si sa le face universal accesibile si utile’. Misiunea Google defineste indstria in care se afla compania si modul in care va avea impact asupra acesteia. Misiunea ta trebuie, de asemenea, sa fie clara cu privire la aceste lucruri. 

Definirea industriei din care faci parte este imperativa pentru brand. Uneori poate fi dificil, caci anumite companii tind sa se intinda pe mai multe sectoare, dar este esential sa se identifice sectorul principal. 

Stabilirea scopului principal al companiei 

Scopul pe care il are compania ta este motivul pentru care este nevoie de aceasta pe piata. Companiile care merg bine sunt adesea cele care exploateaza si acopera o anumita gaura pe o anumita piata. Chiar daca mai exista pe piata produse sau servicii precum cele pe care le oferi tu, acestea pot totusi sa nu acopere in intregime necesitatile clientilor. Atunci cand stabilesti clar scopul, vei reusi sa explici ce sunt acele lipsuri si de ce sau cum va reusi compania ta sa le acopere. 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]