De indata ce ai luat o decizie cu privire la numele de domeniu pe care doresti sa il alegi pentru afacerea ta online, urmatorul pas este reprezentat de alegerea unui serviciu de web hosting (gazduire web) care sa se plieze cat mai bine pe nevoile site-ului tau. Pe Internet exista cu siguranta numeroase ghid-uri care te pot ajuta sa faci o alegere mult mai usoara in acest sens, insa de cele mai multe ori acestea iti pot oferi doar sfaturi generala despre cum sa alegi un astfel de serviciu. Fiecare site online este diferit, astfel ca el are necesitati diferite, deci aceste servicii sunt in cele din urma un lucru pe care trebuie sa il privim dintr-o perspectiva subiectiva. Este normal sa nu sti ce anume se potriveste mai bine pentru site-ul tau in materie de web hosting in conditiile in care este prima ta afacere online. Mai mult decat atat, aceste servicii sunt atat de diversificate astazi incat alegerea lor pot da de furca pana si celor mai priceputi webmasteri.

Ce facem insa atunci cand am ales deja un astfel de serviciu, insa lucrurile nu se indreapta in directia in care ne asteptam? Recomandarea este aceea de a apela desigur la specialisti, care pot analiza foarte usor site-ul si ce anume nu este in regula la acesta, insa acest lucru nu inseamna ca nu te poti descurca si singur uneori. Daca vorbim despre web hosting si problemele care pot aparea la acest nivel, de cele mai multe ori este destul de simplu sa realizam ca ceva nu functioneaza in mod corespunzator. Iata asadar 3 situatii comune care iti pot da de inteles faptul ca serviciul de web hosting ales nu este potrivit pentru nevoile curente ale afacerii tale.

Site-ul si paginile acestuia se incarca greu.

Una dintre cele mai comune situatii care pot aparea atunci cand serviciul de web hosting ales nu este potrivit este incarcarea grea a site-ului si a paginilor din interiorul acestuia. Atunci cand traficul organic de pe site creste, resursele puse la dispozitie de pachetul de web hosting pot fi insuficiente, astfel ca rezultatul este aceasta incarcare grea a site-ului. Din fericire insa, aceasta problema poate fi rezolvata foarte simplu prin alegerea unui pachet de web hosting avansat. Astfel ca tot ce trebuie sa faci este sa iei legatura cu compania furnizoare de servicii de web hosting si sa stabiliti cu specialisti din cadrul acesteia care sunt cele mai bune optiuni pentru site-ul tau, atat din punct de vedere financiar, cat si functional.

Uptime-ul mic al serverului.

Uptime-ul practic reprezinta timpul total cat un server este online sau offline. Desi pot exista situatii in care un server trebuie trecut in modul offline pentru mentenanta sau alte probleme similare, este esential ca acest downtime sa nu devina un lucru mult prea comun pentru ca poate avea un impact negativ asupra evolutiei unei afaceri online. Un uptime excelent este cel de cel putin 99,9%, ceea ce inseamna cateva minute pe luna in care site-ul va fi indisponibil, insa nu este obligatoriu ca acest lucru sa se intample lunar, insa o garantie in acest sens este importanta. Daca compania pentru a carei servicii ai optat esueaza sa iti livreze acest lucru, probabil ca este momentul pentru o schimbare.