Cat de sigur e sa calatoresti acum, odata cu extinderea coronavirus? Iata raspunsurile specialistilor

de | mart. 14, 2020 | De Reținut

Odata cu raspandirea coronavirus, peste 50% dintre cursele unor companii aeriene au fost anulate. Ba mai mult, in unele destinatii s-a renuntat de tot la zboruri. Cu toate acestea, multi oameni inca doresc sa calatoreasca.

Se naste asadar intrebarea „Cat de sigur este sa calatoresti acum la nivel global, odata cu raspandirea COVID -19?” 

Specialisti din diverse domenii si institutii au incercat sa raspunda la aceasta intrebare. 

” Oamenii trebuie sa ia o decizie individuala in acest moment, avand in vedere riscurile si beneficiile”, declara Scott Weisenberg, doctor de boli infectioase la New York Universal School of Medicine.

El spune ca la nivel global, calatoriile sau taberele pentru copii pot fi intreprinse, daca se tine cont de indicatiile oferite de personalul specializat. Pe site-ul centrului pentru controlul bolilor (Center of Disease Control and Prevention) s-a realizat o lista cu anumite indicatii pentru cei care insista sa calatoreasca in aceasta perioada. 

Ce se intampla daca esti bolnav si care sunt specificatiile in cazul tau

Daca esti adult si suferi de o boala cronica sau ai deja un sistem imunitar slab, medicii recomanda sa nu pleci in nicio vacanta si mai ales sa eviti Japonia, care la momentul actual este in carantina de nivel 2. 

De asemenea, tari de evitat sunt: China, Italia si tarile in care coronavirus a produs efecte notabile.

Daca ti se anuleaza zborul primesti banii inapoi

Cei mai multi oameni au aceasta intrebare „Daca se anuleaza zborul, voi primi banii inapoi?” Iar raspunsul la aceasta intrebare este: „Depinde!” 

In mod normal, vei putea primi banii inapoi, insa va trebui sa platesti o taxa, acea clasica „cancellation fee”. Insa, in conditiile actuale, cele mai multe dintre companii trebuie sa returneze suma integrala, deoarece nu calatorii sunt cei care renunta la zbor, ci acesta nu mai are loc din cauza epidemiei COVID.

Deja, in Statele Unite ale Americii, mai multe dintre companiile aeriene, precum: Delta, United and American, suporta pierderi masive, ei incercand sa elimine taxele si sa returneze costurile pentru zborurile anulate in mod integral.

„La acest moment, liniile aeriene se conformeaza si sunt de mare ajutor” a declarat Jonathan Breeze, CEO AardvarkCompare Travel Insurance, pentru New York Times.

In acest caz, chiar daca va trebui sa alegi suspendarea vacantei sau anularea totala a acesteia, macar vei avea avantajul de a-ti primi banii inapoi. Iar daca insisti neaparat sa ajungi unde ti-ai propus in vacanta, poti face asta, insa asumandu-ti riscurile.

Cel mai bine este, conform specialistilor, sa anulezi pentru moment vacanta si sa ramai in siguranta, acasa.   

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]