Patru moduri de a folosi mierea de Manuka si beneficiile pe care le puteti avea

de | mart. 11, 2020 | Sanatate

Spre deosebire de mierea obisnuita, mierea de Manuka este un produs chintesential din Noua Zeelanda, provenit din arborele pitic de Manuka (leptospermum scoparium), pe care o utilizeaza cu veneratie si de care se bucura oameni din intreaga lume, de la vedete, la personalitati cu profil inalt si oameni obisnuiti. 

Puteti pastra un borcan cu miere de Manuka in camara in scopuri terapeutice (miere de Manuka UMF ridicat), altul in baie pentru a-l utiliza pentru ingrijirea tenului (miere Manuka cu UMF scazut) si altul in trusa de prim ajutor pentru a fi utilizat pentru infectii, pentru a trata arsuri si rani diverse (miere de Manuka cu UMF ridicat).

Mierea de Manuka este cunoscuta pentru aroma dulce, bogata, pe care adoram sa o punem pe paine prajita si sa o amestecam in ceai  mai mult decat alte tipuri de miere. Manuka are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, consumul ei sustinand intestinul si sistemul imunitar, putand remedia si afectiunile cavitatii orale, dar si pe cele adiacente acestora. 

borcan cu miere de Manuka

Mierea de Manuka este incredibil de versatila in utilizari 

Mierea de Manuka este o substanta extraordinara, impresionanta, ca sa nu mai vorbim de gustul absolut delicios. Inainte de a va pastra mierea cruda ascunsa in partea din spate a camarii pentru a fi folosita  ocazional pentru prajituri sau indulcit ceaiul, laptele sau cafeaua, amintiti-va cat de versatila este. Ganditi-va la mierea de Manuka ca la un produs polivalent care apartine bucatariei, baii si mai ales dulapului cu medicamente. Exista atat de multe motive pentru care mierea de Manuka a fost un remediu incercat si dovedit a fi real pentru multe boli timp de secole! Am fi foarte intelepti sa urmarim caile celor de dinaintea noastra si sa folosim mierea de Manuka mai mult decat ca pe un aliment gustos. Cititi mai departe pentru a afla patru moduri in care puteti utiliza mierea de Manuka si cateva dintre beneficiile sale pentru sanatate. 

# 1. Folositi mierea de Manuka cu UMF mediu si ridicat pentru a sprijini dintii si gingiile sanatoase 

Pare putin ciudat sa te gandesti ca ceva atat de dulce precum mierea poate sa fie sanatoasa pentru dinti. Insa studiile au aratat ca proprietatile antimicrobiene ale mierii de Manuka pot lupta impotriva afectiunilor orale, cum ar fi gingivita. Mierea de Manuka poate ajuta chiar la reducerea cantitatii de placa acumulata pe dinti, ceea ce ajuta la reducerea cariilor dentare. Mentinerea gingiilor si a dintilor sanatosi va poate ajuta efectiv sa va bucurati de o inima sanatoasa, oricat de ciudata ar putea suna la inceput! Desi pastrarea gurii sanatoase nu va preveni direct bolile de inima, o boala orala prelungita creste substantial sansele de a dezvolta boli de inima. Daca suferiti de boli ale gingiei, cum ar fi gingivita sau retractia gingivala, o boala paradontala / paradontoza, discutati cu medicul stomatolog sau medicul curant despre utilizarea mierii de Manuka ca remediu natural si adjuvant al tratamentului stomatologic. Studiile au aratat ca prin frecarea mierii de Manuka pe tesutul gingiilor deteriorate, bacteriile sunt eliminate si celulele sunt stimulate pentru a incepe vindecarea si “repararea” acestora. 

# 2. Folositi-va de mierea de Manuka pentru a sprijini o digestie sanatoasa 

Problemele digestive sunt socant de comune in societatea noastra moderna, stresanta. Multe persoane se confrunta cu dureri de stomac in mod continuu si incearca in permanenta sa gaseasca sfaturi si solutii medicale pentru a scapa de durere, de preferinta fara sa aiba parte de unul sau mai multe efecte secundare nedorite. Ei bine, se dovedeste ca mierea de Manuka poate ajuta. S-a dovedit ca UMF-ul din mierea de Manuka contine enzime speciale care intra in intestin si ajuta la descompunerea si digerarea eficienta a alimentelor. Ba, mai mult, mierea este un probiotic, ceea ce inseamna ca ofera hrana pentru acele bacterii sanatoase si utile pe care le avem (cand suntem sanatosi) in intestin. Deoarece mierea de Manuka contine metilglicoxal (un puternic anti-microbial), poate ajuta la uciderea bacteriilor daunatoare din intestin si la prevenirea bolilor gastrointestinale. Adaugati miere de Manuka in dieta dumneavoastra si veti descoperi ca problemele stomacului incep sa dispara si starea generala sa se imbunatateasca (cu sfaturi si proceduri medicale adiacente, bineinteles). 

# 3. Folositi mierea de Manuka pentru a vindeca taieturile si juliturile 

Daca aveti copii foarte energici, care trec mereu pragul casei plangandu-se de genunchi juliti, mierea de Manuka va poate ajuta. Substantele cu proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si vindecatoare ale substantelor din mierea de Manuka patrund in rana si ajuta la accelerarea vindecarii. S-a dovedit ca mierea de Manuka incurajeaza de fapt celulele sa inceapa procesul de vindecare in mod rapid si eficient, oferind in acelasi timp blandete si foarte putine efecte secundare posibile. Ucigand bacteriile si impiedicandu-le sa se raspandeasca, mierea opreste ranile sa se infecteze. Se stie, de asemenea, ca proprietatile hidratante ale mierii de Manuka ajuta ranile sa se vindece mai repede si fara sa lase cicatrici. In loc sa folositi o solutie pe baza de alcool, care induce disconfort, pentru a trata taieturile, juliturile, zgaraieturile si arsurile copiilor, utilizati mai intai o miere de Manuka de inalta calitate. 

# 4. Folositi mierea de Manuka pentru a va imbunatati imunitatea 

Exista un motiv pentru care oamenii obisnuiesc sa suga pastile cu lamaie si miere in timpul racelilor si sa consume lichide. Un motiv ca sa va folositi de mierea de Manuka este ca proprietatile ei antibacteriene ucid bacteriile din gat si din intestin, accelerand procesul de recuperare. De asemenea, s-a dovedit ca este destul de puternica in combaterea infectiilor sinusurilor – o adevarata muzica pentru urechile oricui sufera de probleme cu ele. Acest lucru se datoreaza faptului ca mierea de Manuka este fantastica in uciderea bacteriilor specifice care provoaca infectii ale sinusurilor. Mierea de Manuka contine un compus special care mareste productia unui mesager chimic numit citokina care determina productia de celule care sustin sistemul imunitar.
Asadar nu mai sta pe ganduri si bucura-te si tu, alaturi de familie, de aceasta minune a naturii! 

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]