Alergatul pe banda este una dintre cele mai simple si sigure forme de miscare. Cu toate acestea, daca nu esti suficient de atent sau daca nu manevrezi aparatul conform specificatiilor, risti sa te accidentezi destul de serios.

Ce ar trebui sa faci pentru a evita accidentele pe banda de alergat? Afla din articolul de mai jos.

1. Foloseste intotdeauna pantofi de alergare

Desi multa lume este mai nou adepta alergatului descult, considerat a fi mai confortabil si mai sanatos, acest lucru nu este valabil si cand vine vorba despre alergatul pe banda. Cureaua in miscare creeaza caldura si frictiune, elemente de care talpile, evident, trebuie sa fie protejate. Cu ce te poti alege daca nu respecti aceste indicatii? Cu basici, arsuri, escoriatii, si alte lucruri la fel de neplacute.

2. Nu te urca pe banda daca aceasta este pornita

Daca nu cumva este vorba de o banda magnetica, evita sa te urci pe banda imediat ce ai pornit-o. Desi majoritatea acestora au un sistem ce nu permite pornirea in mare viteza, acest sistem se poate defecta uneori. Iar daca acest lucru se intampla cat timp esti pe ea, este clar ca vei fi luat prin surprindere si ca risti sa te accidentezi.

3. Nu cobori de pe banda aflata in miscare

Mai ales daca esti incepator. Un alergator experimentat poate a gasit modul in care sa coboare de pe banda aflata in miscare fara a se accidenta (desi nu e recomandat in nicio situatie sa faci asta), insa un incepator cu siguranta se va dezechilibra. In plus, o banda de alergat pornita reprezinta un pericol pentru oricine din zona respectiva (copil, animal de companie, etc.), deci ar trebui sa o opresti atunci cand cobori de pe ea si iesi din camera.

4. Lasa suficient spatiu liber in jurul benzii

Multe persoane din cele care aleg sa se antreneze pe banda in confortul propriei locuinte nu tin cont de acest aspect (in mare parte din cauza spatiului limitat), insa acest lucru poate fi destul de periculos. De exemplu, in cazul in care faci alegerea nefericita de a cobori de pe banda in timp ce aceasta este pornita, te poti dezechilibra si te poti lovi de perete sau de alte obiecte ce s-ar putea afla in jurul aparatului.

5. Mentine o pozitie corecta a corpului

Poate unul dintre cele mai importante sfaturi pentru alergatorii incepatori pe banda este sa nu te uiti in jos, ci sa mentii spatele drept si privirea inainte. De ce sa nu te uiti in jos? Pentru ca risti sa ametesti, sa iti pierzi echilibrul si sa cazi de pe banda, in cele din urma.

Acestea fiind spuse, daca vrei sa te bucuri de fiecare data de un antrenament sigur si eficient pe banda de alergat, nu uita sa pui in aplicare sfaturile de mai sus.