Vopsirea propriului par va poate oferi un aspect nou, fara a fi nevoie sa faceti o calatorie scumpa in salon. Poate parea intimidant la inceput, dar vopsirea parului este simpla odata ce stii ce sa o faci corect. 

Parul trebuie spalat inainte de vopsire cu 24 sau 48 de ore  

Facand acest lucru, uleiurile naturale din parul dvs. se pot dezvolta, care, la randul sau, permite ca vopseaua permaneta pentru par sa se prinda mai usor de par. Vopseaua permanenta de la Kaypro se va amesteca mai natural cu parul dvs. si asta tinde sa-l dureze mai mult. 

Daca este posibil, evitati balsamul cand va spalati parul cu o zi inainte de vopsirea acestuia. Balsamul va elimina uleiurile naturale, pe care aveti nevoie pentru ca vopseaua permenta pentru par sa fie aplicata mai usor. Daca parul dvs. este extrem de uscat, hraniti-l in fiecare zi timp de cel putin cinci minute intr-un dus fierbinte timp de o saptamana inainte de a planifica sa va vopsiti parul. Apoi, nu va hidratati parul in noaptea dinainte de vopsire. Acest lucru va impiedica parul sa se usuce dupa ce il vopsiti. 

Alegeti o culoare care va place cu adevarat 

Este usor sa fii coplesit de sutele de nuante din care poti alege. Daca aceasta este prima oara cand aplicati o vopsea permanenta pentru par, cel mai bine este sa alegeti o vopsea care nu este mai mult de doua nuante mai intunecate sau mai deschise decat culoarea proprie a parului. 

Daca sunteti la prima opsire, puteti incerca, de asemenea, sa va vopsiti parul cu o vopsea temporara sau semi-permanenta. Utilizarea unuia dintre aceste tipuri de vopsele permanente pentru par va asigura ca daca va incurcati, nu veti mai trai cu aceasta greseala mult timp. Retineti ca trebuie sa aplicati vopsele semipermanente pe parul umed. Colorantii temporari, se indeparteaza de obicei dupa unul sau doua sampoane. Vopselele semipermanente se vor clati dupa 20 pana la 26 de sampoane. Colorantii permanenti sunt permanenti. Culoarea se poate estompa dupa 6-8 saptamani. 

Puneti un prosop sau o pelerina de culoare in jurul umerilor 

Prosopul sau pelerina vor prinde orice pata de vopsea care va poate scap in timpul procesului de vopsire. Va puteti cumpara o pelerina de culoare de la un magazin de produse de infrumusetare. Insa, daca decideti sa folositi un prosop, folositi unul care este o culoare inchisa pentru a evita sa pateze vizibil prosopul si sa-l puteti curata mai usor si mai rapid. Fixati prosopul in partea din fata a gatului cu un stift sau o agrafa de siguranta si va puteti face treaba in liniste si in siguranta. 

Inveliti linia parului, urechile si gatul inainte de a aplica vopsea pe par. Puteti utiliza vaselina, balsam de buze sau balsam inclus in kit (daca este prevazut unul). Aceasta etapa este optionala, insa aplicarea acestui invelis va face mai usor sa clatiti orice vopsea care apare pe piele, astfel incat sa nu fiti nevoiti sa va raniti pielea in momentul in care incercati sa indepartati vopseaua.