Pantofii de dama cu toc sunt unele din cele mai purtate accesorii vestimentare pentru reprezentantele sexului frumos din ziua de azi.Indiferent ca este vorba de o tinuta formala sau mai putin formala  pantofii cu toc din piele se poarta de multe ori fiind piesa principala pentru diverse tinute vestimentare feminine. De aceea m-am gandit sa trec in revista ce avantaje si dezavantaje ofera purtarea pantofilor cu toc inalt pentru doamne si domnisoare.

Tocul inalt ofera piciorului  o forma frumoasa si atragatoare

jennifer lopez

In poza alaturata se poate observa ca Jeniffer Lopez a optat pentru o pereche de pantofi de dama cu un numar sau doua chiar mai mari.  Unul din cei mai cunoscuti designeri romani, Mihai Albu a precizat ca ca unele femei poarta pantofii de dama cu 1 numar sau doua mai mari pentru ca astfel castiga cativa milimetrii de toc in plus, ceea ce ofera un efect mai puternic asupra celor care privesc.

De regula, numerele  mai mare au tocuri mai inalte. Insa tot Mihai Albu precizeaza ca mai sunt doamne sau domnisoare care isi doresc atat de mult o pereche de pantofi de dama din piele incat si-i cumpara chiar daca nu gasesc numarul potrivit lor.

Un alt stilist roman Ciprian Sipos precizeaza ca se prefera tocurile cat mai inalte deoarece astfel cele care le poarta se simt sexy si cu cat tocul e mai inalt cu atat ele se simt mai bine si mai increzatoare in ele. In acelasi timp tocurile foarte inalte au si ele partile lor negative dat fiind efectele lor nu tocmai pozitive asupra coloanei.

Un alt dezavantaj al pantofilor cu toc foarte inalt este faptul ca piciorul aluneca destul de mult in fata si din aceasta cauza exista posibilitatea ca acei pantofi sa para stramti si prin urmare exista tentatia ca persoana respectiva sa recurga la un numar mai mare.