Cum a Evoluat Broderia si Cum a Aparut Masina de Brodat?

de | feb. 8, 2020 | Afaceri

photo 1467999189694 eb22bfd9648f?ixlib=rb 1.2

Asa cum iluminarea manuscriselor era folosita pentru infrumusetarea si personalizarea acestora, tot asa si broderia a fost si este folosita in scopul accentuarii vizuale a unor elemente de vestimentatie sau decoratiuni. Broderia este arta de a crea, cu ajutorul firelor textile si nu numai, modele deosebite pe diverse suprafete. Broderia isi are originile pierdute undeva in negura istoriei, cu mult inainte de era noastra, dar prin complexitatea mestesugului si diversitatea posibilelor modele, acesta a dainuit pana in zilele noastre. Dar, ca orice activitate care si-a dorit sa ramana relevanta si in mileniul 3, broderia a trebuit sa fie eficientizata. Astfel a aparut masina de brodat. Astfel de masini de brodat au devenit aproape sinonime cu decorarea si personalizarea la scara industrial.

Cum a Aparut Prima Masina de Brodat?

Este greu de identificat cand a aparut prima masina de brodat exclusiv. Asta deoarece broderia mecanica s-a realizat la inceput cu ajutorul masinilor de cusut. Primele broderii executate astfel erau mult mai usor de realizat decat cele clasice. In primul rand, timpul de executie era dramatic redus astfel putandu-se executa comenzi din ce in ce mai mari.

Un alt mare avantaj al broderiei mecanizate era complexitatea modelelor abordate. Un model care ar fi durat zile poate chiar saptamani pana sa fie finalizat de mana, acuma putea fi realizat in doar cateva ore, cel mult zile. Acest lucru a dus la un salt in ceea ce insemna creativitatea celor care operau aceste masini.

Dar broderia executata astfel avea limitarile ei. In primul rand, operatorul trebuia sa aibe grija si sa urmareasca miscarile acului de cusut pentru a se asigura de pastrarea modelului. Un alt aspect era faptul ca modelele complexe necesitau mai multe schimbari a desenelor de ghidaj pentru masina de brodat.

Care Sunt Cele Mai Bune Masini De Brodat?

Odata cu trecerea timpului, si cu cresterea cererii pe piata, a fost nevoie de inventarea unor noi masini de brodat. Aceste noi masini trebuiau sa indeplineasca sarcini din ce in ce mai complexe intr-un timp din ce in ce mai scurt. Multumita progresului tehnologic din anii ’80 au aparut masinile de prodat computerizate.

Aceste masini stocau modelele ce trebuiau brodate pe niste circuite. Aceste circuite sunt intr-un fel precursoarele memoriilor de astazi. Prin intermediul acestor circuite, partea grafica a broderiilor era transmisa acelor unei masini de brodat care executa modelul pe suprafata textila dorita. Acest tip de masini au fost foarte populare in Statele Unite ale Americii in parte si datorita boom-ului economic din acea tara de la acea perioada.

Broderiile executate astfel au redus implicarea factorului uman in procesul de creatie si au redus timpul efectiv de lucru. Datorita acestui lucru broderiile au putut fi produse pe scara larga si au devenit astfel mai accesibile publicului larg. O alta tara in care broderia computerizata a avut un puternic impact a fost Japonia, tara recunoscuta pentru dezvoltarea tehnologiilor. Chiar si in ziua de azi, majoritatea celor care cumpara masini pentru brodat, fie pentru hobby-uri fie pentru productie la scara industriala aleg modelele japoneze datorita fiabilitatii lor si usurintei in utilizare.

Cum se Alege Cea Mai Buna Masina pentru Brodat?

photo 1466027449668 27f96b692ba4?ixlib=rb 1.2

Astazi, persoanele care aleg broderia pentru a-si personaliza tinutele sau pentru a-si pune amprenta asupra unor elemente de decor interior au la dispozitie o gama foarte larga de astfel de masini din care pot alege. Desigur, alegerea unui astfel de echipament nu este tot timpul usoara.

In primul rand, orice potential cumparator al unui astfel de echipament ar trebui sa stie ce anume vrea sa faca cu acesta. El ar trebui sa inteleaga faptul ca nu va putea face industrie cu o masina proiectata sa fie folosita pentru hobby. De asemenea ar trebui sa stie cat de complexe sunt modelele pe care le va face si daca echipamentul ales este potrivit din acest punct de vedere. Nu in ultimul rand, oricine doreste sa se apuce de broderie computerizata ar trebui sa stie sa isi aleaga materialele si accesoriile potrivite pentru proiectele sale viitoare.

Cea mai buna optiune pentru oricine ar fi interesat de o astfel de achizitie ar fi documentarea, de preferat direct de la cineva care stie sau se ocupa de broderie. A doua cea mai buna optiune ramane intotdeauna internetul. La un simplu click distanta exista mii si mii de site-uri, forumuri si bloguri special dedicate acestor persoane. Asa ca, oricui vrea sa se apuce de broderie nu ii ramane decat sa se informeze inainte de a face orice fel de achizitie.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]