Ce Trebuie sa Stii Inainte De a Cumpara o Masina de Cusut Electrica?

de | feb. 7, 2020 | Diverse

photo 1579403359334 195bedd0ce40?ixlib=rb 1.2

Odata cu inventarea cusutului oamenii au dezvoltat acest domeniu ducandu-l pana la nivel de industrie. Cusutul era pe vremuri o indeletnicire aproape exclusiv adresata femeilor, dar care cu timpul a ajuns sa se dezvolte atat de mult incat a fost nevoie de noi inventii in domeniu. Astfel a aparut masina de cusut. Aceasta a fost dezvoltata din dorinta de a reduce timpul de lucru necesar cusutului manual astfel sporind productivitatea operatorului ei. Dar odata cu aceasta crestere in eficienta, a venit si o crestere a cererii din piata. Cum forta de munca a inceput sa fie din ce in ce mai putina si ma scumpa, a aparut masina de cusut electrica. Astfel marile ateliere de croitorie au putut satisface nevoile clientilor lor.

Cum a Aparut Masina de Cusut?

Desi exista multe necunoscute vis-à-vis de adevaratul inventator al masinii de cusut, ce se stie cu siguranta este ca aceasta a aparut in timpul primei Revolutii Industriale pentru a usura treaba persoanelor care erau angajate in companiile de imbracaminte.

Povestea primei masini de cusut incepe in 1755, in Londra, cu emigrantul de origine germana Charles Weisenthal, care patenteaza un ac de cusut mecanic. Cu toate acestea, planurile depuse de acesta pentru obtinerea patentului nu fac nici un fel de mentiune de vreo masina care sa foloseasca acest ac.

Dupa 34 de ani de la acest eveniment, Thomas Saint patenteaza ceea ce este accceptata ca fiind prima masina de cusut din istorie. In 1790 acest tamplar patenteaza o masina care perfora pielea cu o preducea astfel permitand unui ac sa treaca prin gaura creata. Multi critici sustin ca Saint a patentat doar ideea unei astfel de masini, neproducand efectiv una. In anii 1880 s-a incercat producerea unei astfel de masini bazate pe desenele lui Saint, dar aceasta nu a putut fi folosita in scopul ei declarat fara modificari semnificative.

De ce a Aparut Masina de Cusut Electrica?

Masinile de cusut clasice se bazau pe un intreg angrenaj care era pus in miscare de o pedala pe care utilizatorul trebuia sa o puna in miscare. Erau dificil de folosit si exista riscul blocarii lor, a agatarii materialului sau a unor defectiuni la sistemul de parghii. Din acest motiv a fost nevoie de ceva mai bun.

Astfel a aparut masina de cusut electrica. Aceasta se bazeaza pe alimentarea de la o priza , eliminand factorul uman din ecuatia functionarii ei. Odata conectata la reteaua electrica operatorul nu trebuie decat sa introduca materialul care trebuie cusut in masina. Aceasta usurare a sarcinii operatorului a dus la un si mai mare salt inainte in ceea ce priveste cantitatea de material textil procesat.

Mai mult decat atat, masinile de cusut electrice au putut fi produse la dimensiuni industriale in scopul deservirii unor ateliere si fabrici mult mai mari. Masina de cusut electrica moderna, desi necesita in continuare supraveghere umana, dispune de caracteristici mult mai avansate decat cele de odinioara. Display-urile care au comenzi incorporate le fac mult mai usor de operat de catre utilizatori, setarile acestora putand fi facute de catre aproape oricine.

De ce Trebuie Tinut Cont la Cumpararea Unei Masini de Cusut

photo 1497997092403 f091fcf5b6c4?ixlib=rb 1.2

In primul si primul rand, cel mai important aspect de care trebuie tinut cont la achizitionarea unei masini de cusut este scopul acesteia. Daca se vrea o astfel de masina numai pentru a fi folosita la mici reparatii la garderoba sau pentru hobby-uri, atunci ar trebui avut in vedere ca exista firme cu produse specializate pentru asa ceva. Nu are rost ca cineva sa cheltuiasca multi bani numai pentru a face decoratiuni la fete de perne sau pentru a modifica pantaloni.

Un alt aspect important care trebuie observat este daca masina este usor de folosit de catre cumparator. Uneori oamenii cumpara un obiect fara a stii sa-l foloseasca si se izbesc de obstacole precum neintelegerea instructiunilor de folosire sau folosirea gresita a obiectului. Si cu o masina de cusut se poate intampla acelasi lucru. Este important ca cel care cumpara un astfel de echipament sa fie, daca nu familiarizat macar in cunostinta de cauza vis-à-vis de ceea ce cumpara. Nimeni nu ar trebui sa se lase incantat numai de faptul ca o astfel de masina are multe butoane sau multe optiuni. Este posibil sa nu foloseasca majoritatea acelor optiuni niciodata.

Cel mai sigur mod de a alege un astfel de echipament este cercetarea. Daca cineva este interest de achizitionarea lui ar trebui mai intai sa incerce sa se informeze de la cineva care a mai lucrat cu asa ceva despre ce inseamna folosirea lui. Daca nu are posibilitatea de a se informa direct de la o alta persoana, cea mai rapida variant ramane internetul. In orice caz, cumpararea si folosirea unui estfel de echipament nu ar trebui facute fara un minim de cercetare prealabila.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]