Piata de consultanta imobiliara Romaneasca si administrarea imobilelor

de | feb. 1, 2020 | Diverse

Prin lansarea departamentului “Living” din cadrul biroului din Bucuresti, firma de consultanta imobiliara JLL a intrat pe piata rezidentiala din Romania. Acest nou departament ofera servicii de consultanta pentru sectorul rezidential si este condus de Andreea Hamza care ocupa functia de Director General.

Andreea Hamza este incantata de provocarea oferita de JLL

Cu o experienta de peste 17 ani in domeniul imobiliar, Andreea Hamza a lucrat inainte ca Director de Marketing si Vanzari la Hagag Development Europe. Ea a intermediat vanzarea a peste 2.700 de apartamente in diferite proiecte din Bucuresti, Arad, Timisoara si Brasov. Tranzactiile au totalizat peste 250 milioane de euro, dovedind calitatile manageriale ale Andreei.

Ea este incantata de oportunitate de a dezvolta un nou proiect in cadrul companiei JLL si considera ca departamentul Living este o provocare si o sansa de dezvoltare pentru Romania si pentru firmele de administrare imobile.

Departamentul Living – completare a serviciilor oferite de JLL

Deparamentul Living este completare la celelalte servicii pe care JLL le ofera in Romania si vine in intampinarea noilor tendinte din piata imobiliara. Faptul ca in ultima perioada mai multi investitori au apelat la serviciile de consultanta oferite de JLL, face ca ectorul rezidential sa devina o noua tinta de investitii. Acest lcuru va avea urmari si in domeniul administarii imobilelor, necesitatea acestor servicii crescand foarte mult.

Activitatea JLL si oferta de pe piata rezidentiala din Bucuresti

Activitatea desfasurata de JLL in Romania, din 2007 de cand este prezenta pe piata de consultanta imobiliara, este structurata in 7 departamente: Birouri, Industrial si Logistica, Piete de capital, Dezvolatare si Teren, Servicii de proiectare si dezvoltare, Evaluare si Administrare imobiliara si, mai nou, si departamentul Living.

JLL inregistreaza in Romania cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro, ele fiind in continua crestere.

Oferta de imobiliare moderne din Romania continua sa fie dinamizata de cererea tot mai mare din segmentele de piata industriale, logistice si birouri. Potrivit unui raport al firmei de consultanta imobiliara JLL, acest lucru este legat de cresterea numarului de angajati si investitii straine.

Stocul total al acestor proprietati imobiliare moderne a depasit 11 milioane de metri patrati la sfarsitul lunii septembrie, in timp ce proiectele livrate in primele trei trimestre se ridicau la 800.000 mp.

Conform JLL, Defalcarea pe segmente de piata arata ca 4.2 milioane mp sunt parcuri industriale si logistice, 3.9 milioane mp sunt cladiri de birouri, iar restul de cca 3.27 milioane mp sunt proiecte de vanzare cu amanuntul. Totodata, prognozele estimeaza ca ofertele de spatii de birouri vor depasi 4 milioane mp pana la sfarsitul anului.

Tot de la JLL aflam ca din cei 800.000 mp livrati in primele noua luni ale anului trecut, 370.000 mp au fost birouri si 370.000 mp au fost proprietati industriale sau logistice.

Toate aceste cifre se reflecta in mod pozitiv si asupra segmentului de administare imobile – o activitate care capata si ea amploare.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.970)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.069)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.214)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]