Bicicleta de fitness (sau stationara, asa cum mai este cunoscuta), a avut perioada ei de glorie acum cativa ani, insa celebritatea ei pare sa paleasca in ultimul timp. Motivele pentru care se intampla asta sunt multiple, insa principalul se refera la aparitia a noi tipuri de aparate, exercitii si antrenamente pe care lumea este dispusa sa le incerce, renuntand la metodele mai „traditionale” de a face miscare.

Cu toate acestea, in timp, multi dintre cei care au ales la un moment dat metode inovative de antrenament au sfarsit prin a reveni la cele de baza, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, pedalatul, inotul, etc.

De ce este o idee buna sa faci si tu asta si care sunt beneficiile pedalatului pe bicicleta de fitness? Afla in cele ce urmeaza:

1. Scadere in greutate

Daca vrei sa scapi de cateva kilograme, pedalatul pe bicicleta de fitness reprezinta una dintre cele mai bune modalitati prin care sa faci asta. 30 de minute de pedalat „ard” in jur de 200-300 de calorii, in functie de intensitatea antrenamentului si greutatea pe care o ai.

2. Tonifiere

Ciclistii sunt bine cunoscuti pentru picioarele tonifiate pe care le au, iar pedalatul te va ajuta si pe tine sa lucrezi eficient cvadricepsii, bicepsii femurali, gambele si muschii glutei. In plus, daca te folosesti si de coarnele bicicletei, poti muta ceva miscare si in partea superioara a corpului.

3. Grija pentru articulatii

Fata de pedalatul pe o bicicleta obisnuita, cel pe o bicicleta de fitness este mult mai bland cu articulatiile deoarece „mergi” pe teren drept, fara gropi si denivelari. Astfel, pedalatul pe bicicleta stationara reprezinta una dintre cele mai bune metode de a te antrena si mentine in forma, fara sa pui presiune prea mare pe articulatii. Asta, sigur, daca adopti pozitia corecta si setezi pozitia seii in mod corespunzator. Atunci cand pedala se afla in pozitia de jos, genunchiul trebuie sa fie foarte putin indoit. Daca genunchiul este indoit prea mult sau daca, dimpotriva, piciorul este prea intins, ar trebui sa ajustezi pozitia seii.

4. Este mereu la indemana

Daca te-ai hotarat sa iti cumperi o bicicleta pentru acasa, felicitari! Doar cu o investitie de baza pentru achizitionare bicicletei vei putea sa te bucuri mult timp de acum inainte de antrenamente in confortul propriului camin. Nu mai trebuie sa mergi la sala si te poti antrena indiferent daca e zi sau noapte, daca ploua sau ninge.

5. Imbunatatesti sanatatea inimii si a plamanilor

Tocmai pentru ca vei avea bicicleta mereu la indemana, vei pedala mai mult si mai des, ceea ce se va traduce intr-o mai buna sanatate a inimii si a plamanilor, dar si o crestere a conditiei fizice, in general.

Acestea fiind spuse, iata ca antrenamentele clasice pot da rezultate la fel sau chiar mai bune decat antrenamentele moderne. Conditia de baza este sa te tii de treaba si sa nu abandonezi atunci cand iti este mai greu.