De ce este Porsche cel mai profitabil brand auto de lux?

de | ian. 9, 2020 | Auto

 Inca din urma cu peste 60 de ani, daca ai fi solicitat cuiva sa schiteze conturul unui Porsche, ar fi putut sa o faca fara nicio problema. Porsche s-a intiparit atat de bine in piata incat e greu sa cunosti pe cineva care nu stie cum arata celebrul Cayman S sau clasicul 911 – masina sport.

 Dar, in timp ce inca mai exista pe piata destule modele 911 si cateva Carrera sau Cayman, acea masina sport cu motoare pe spate si bot lung nu mai reprezinta principala sustinere a companiei.

 Desigur, asta nu inseamna ca modelele consacrate vor ajunge la dezmembrari auto. Insa compania isi redirectioneaza de ani buni principala sursa de venit catre un nou tip de masini, care, de altfel, si produce la momentul actual profiturile mari in grup. Este vorba despre SUV-uri.

 Porsche Macan este doar un exemplu dintre acestea. Acest SUV compact si iubitor de drumuri lungi si-a gasit, de la ultima lansare, circa 22.159 de cumparatori doar in New York.

 Aceasta cifra inseamna mai mult decat toate masinile sport ale companiei si modelele sedan Panamera combinate. Macanul reconstruit din 2019 si SUV-ul Cayenne, mai mare, vor desemna din nou un an in care categoria de SUV-uri aduce cele mai mare profituri in grupul auto. Ceea ce va fi cu siguranta cel de-al zecelea an consecutiv al vanzarilor record Porsche in America.

De ce este Porsche atat de cautat de cumparatori si atat de profitabil pentru companie?

In primul rand, Macan porneste de la o oferta tentanta de 52.250 de dolari, cu un motor modest, turbo cu patru cilindri cu 248 de cai putere. Macan S I atrage si mai mult, inhamand inca 100 de cai putere in cursa, cu un total de 348, conectati la un V-6 twin-turbo, 3.0 litri V-6.

Aceasta varianta costa 59.850 USD pentru inceput. Iar faptul ca acest motor provine de la un model bazat pe Audi subliniaza in continuare pozitia Porsche – un brand fiabil, axat pe siguranta, lux si confort, un brand protejat de masivul imperiu Volkswagen Group care include si Lamborghini, Bentley si Bugatti.

In plus, performantele Macanului sunt impecabile: de la 0 pana la 60 km / h in 4,7 secunde, cu o viteza maxima de 250km/h  si schimbari de viteza perfecte prin intermediul cutiei cu 7 viteze Porsche si transmisie PDK cu dublu ambreiaj.

Un interior optional, din piele rosu-negru; Jante de 20 inch, lucioase si un volan GT cu piele grizonata, Alcantara, acesta fiind preluat direct din 911. Toate acestea ajuta la reamintirea stilului sport, iar acest lucru da americanilor iubitori de SUV-uri o senzatie unica. 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]