Primele mancaruri solide la bebelusi. Cu ce ar trebui sa incepi?

de | ian. 8, 2020 | Diverse

Alimentatia copiilor este un subiect de interes pentru toate mamicile. Fiecare copil trebuie sa creasca sanatos si sa se dezvolte armonios, asa incat diversificarea este extrem de importanta pentru bebelusi.

Insa, introducerea alimentelor solide in meniul copiilor poate fi uneori o reala provocare. Aceste surse de hrana complementara ar trebui sa fie introduse in grila alimentara o data cu procesul de intarcare, cred specialistii.

Diversificarea – cand ar trebui sa se intample si cu ce incepem

Procesul de diversificare este indicat sa se intample in jurul varstei de 6 luni. Asadar, o data ce copilul a implinit varsta de 6 luni, parintii pot incepe sa-i introduca usor, usor in meniu mancare solida. 

Mai intai ii poti oferi alimente fierte, legume si carnita, mestecata in prealabil de catre tine. Nu este neaparat important, pentru inceput, cat manaca micutul. Este mai important sa il obisnuiesti cu ideea ca meniul sau se va schimba. 

Inca isi va prelua majoritatea nutrientilor necesari din laptele matern sau din laptele praf si alte produse pentru sugari. Important este insa sa isi formeze obiceiul de a schimba alimentele.

Cu ce incepi procesul de diversificare

Acest proces de diversificare la 6 luni  ar trebui sa inceapa mai intai cu ciorbite si piure. Asta recomanda medicii pediatri. Insa poti chiar alege sa ii oferi copilului legume fierte in supa si carne moale, mestecata de catre tine pentru inceput.

Este foarte important insa sa astepti pana copilul ajunge varsta la de 6 luni. De ce este atat de important acest moment? Reprezentantii NHS.uk considera ca in cele 6 luni de viata ofera copilului tau timp sa se dezvolte astfel incat sa poata face fata complet alimentelor solide.

In plus, daca alegi alaptarea copilului pana la varsta de 6 luni, laptele matern va ajuta copilul si il va proteja impotriva bolilor si infectiilor. Iar o alta cauza este mixul nutritiv unic pe care laptele matern il contine, care ajuta copilul sa se dezvolte si sa creasca armonios si sanatos.

Principalele semne ca bebelusul este pregatit sa incerce alimentele solide

Conform specialistilor, exista 3 semne clare, care, atunci cand apar combinate in jurul varstei de 6 luni, arata faptul ca bebelusul este pregatit pentru primele alimente solide alaturi de laptele matern.

Bebelusii vor putea sa stea intr-o pozitie de sezut pentru mai mult timp, sustinandu-si singuri capul. Un al doilea semn este faptul ca ei isi pot coordona manutele, ochii si gurita, putand privi, ridica si gusta mancarica singuri. Iar al treilea semn este ca vor putea sa inghita mancarea, in loc sa o scuipe afara sau sa o dea pe ei.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]