Fie ca esti superstitios sau nu atunci cand alegi numele copilului, este imposibil sa nu te intereseze ce semnificatie are acesta sau macar de unde provine. Cu totii vrem sa stim istoria numelor noastre si ni se pare interesant sa descoperim, poate, ce persoane importante au purtat de-a lungul istoriei omenirii acelasi nume ca noi.

Spre exemplu, in vechime, unele popoare foloseau nume de baieti biblice pentru a-si denumi copiii, in speranta ca acestia vor creste si vor deveni luptatori ai binelui. De asemenea, aveau impresia ca un nume biblic confera puritate si sfintenie copilului. 

Alte popoare utilizau nume de zei pentru copiii lor, considerand astfel ca aduc o ofranda divinitatii, prin numirea copilului in acest mod.

In zilele noastre, unele persoane aleg anumite nume pentru ca li se par atractive sau pentru ca acestea inspira carisma. Este de cele mai multe ori si cazul celebritatilor. 

Insa chiar si printre celebritati exista anumite personalitati care au ales nume bizare pentru copiii lor, avand o semnificatie aparte.

scrabble 15546 1280

Descopera si tu mai jos ce nume au copiii celor mai ravnite actrite sau celor mai cunoscuti oameni de televiziune. Si vezi ce semnificatie are fiecare nume ales de acestia pentru copiii lor.

Nume ale copiiilor de celebritati si semnificatia acestora

North West – fiica celebrei Kim Kardashian

Cu siguranta acest nume este printre cele mai bizare. De ce ti-ai denumi copilul dupa un punct cardinal? Intrebata despre acest lucru, Kim a spus ca nordul reprezinta cel mai inalt punct pe harta, semnificand putere, iar numele West este numele tatalui fetitei, celebrul Kanye West.

Beyonce a ales ca fiica sa sa poarte numele cifrei sale norocoase

Fiica celebrei cantarete se numeste Blue Ivy, iar jurnalistii de la Good Morning America au interpretat acest nume, Ivy, ca facand referire la cifra romana IV, acesta fiind numarul preferat al lui Beyonce.

De asemenea, in limba greaca, Ivy inseamna eternitate. Iar Blue este numele unei culori, poate chiar culoarea preferata a cantaretei.

Baiatul lui Gwyneth Paltrow se numeste Moise

Daca tot am facut referire la nume biblice de baieti, chiar baiatul lui Gwyneth Paltrow poarte un astfel de nume. Probabil acesta este si cel mai sonor nume biblic: Moise.

Iar fiica sa poarta numele de Apple. Intrebata de ce i-a pus acest nume, explicatia mamei a fost ca merele sunt foarte dulci, exact ca fetita sa.

Nicole Kidman si-a numit fetita in functie de zilele saptamanii

Fiica lui Nicole Kidman si a lui Keith Urban poarta numele de Sunday. Poate ca semnificatia acestui nume trimite spre Ziua Sfanta sau spre relaxare, un sentiment pe care Nicole ar vrea ca fetita ei sa-l simta intreaga viata.

Un alt nume cel putin bizar ales de Christina Aguilera pentru fiica sa

Fetita Christinei se numeste Summer Rain – un nume care are ca semnificatie ploaia de vara, o stare a vremii. Insa mama sa completeaza faptul ca aceasta ploaie emana emotie si bucurie, fapt care a determinat-o sa aleaga acest nume pentru fiica sa.

Dave Gardner si-a numit copilul Sailor

Deloc mai prejos decat celelalte alegeri bizare este si alegerea lui Dave Gardner, acesta punandu-i numele fiului sau Sailor Gene. Desi numele inseamna „gena de marinar” – putem presupune ca tatal sau a dorit ca numele micutului sa exprime libertate. Aceeasi libertate pe care o presupune viata aventuroasa a fiecarui marinar.

Iar lista se incheie cu numele purtat de fiul Aliciei Keys

Fiul lui Alicia Keys poarte un nume care pentru multi nu reprezinta decat o destinatie perfecta pentru vacanta. Micutul se numeste Egipt.  

Sursa: Lumealuijunior.ro